Witam mam Golfa III 1,6 l benzyna. Mialem w nim założone alusy o rozmiarze 175x70x14" i zmieniłem je na 195x50x15". Czy duża będzie różnica w spalaniu paliwa ? Boje sie ze mimo ładnego wygladu felg bede musial je zmienic.
Witam!
tez ma golfa 3 , silnik 1,6. i mam założone alusy z oponkami 195/50/15.
Powiem szczerze mój golfik spala niecałe 9 litrów/na 100km w miescie-oczywiście przy spokojnej jeżdzie!!!
na trasie około 8 litrów.
Pozdrawiam!
Witam,
Przypuszczam że ta różnica może oscylować w granicach do 1 litra na 100km no i przy takim profilu ważne jest dobre ciśnienie w oponach aby bylo prawidłowe.
Wszystko zależy od stylu jazdy. Miałem kiedys w escorcie założone opony 195, auto wspaniale trzymało sie na zakrętach ale... paliło za duzo. Po zmianie na fabryczne 175 spalanie spadlo o 2l! Niestety spadły tez moje prędkości na zakrętach.
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Samochody Lexusa pracują na lotnisku Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.