Witam mam Golfa III 1,6 l benzyna. Mialem w nim założone alusy o rozmiarze 175x70x14" i zmieniłem je na 195x50x15". Czy duża będzie różnica w spalaniu paliwa ? Boje sie ze mimo ładnego wygladu felg bede musial je zmienic.
Witam!
tez ma golfa 3 , silnik 1,6. i mam założone alusy z oponkami 195/50/15.
Powiem szczerze mój golfik spala niecałe 9 litrów/na 100km w miescie-oczywiście przy spokojnej jeżdzie!!!
na trasie około 8 litrów.
Pozdrawiam!
Witam,
Przypuszczam że ta różnica może oscylować w granicach do 1 litra na 100km no i przy takim profilu ważne jest dobre ciśnienie w oponach aby bylo prawidłowe.
Wszystko zależy od stylu jazdy. Miałem kiedys w escorcie założone opony 195, auto wspaniale trzymało sie na zakrętach ale... paliło za duzo. Po zmianie na fabryczne 175 spalanie spadlo o 2l! Niestety spadły tez moje prędkości na zakrętach.
Zaparowane szyby w samochodzie - jak nie widzisz nie jedź! Zaparowane szyby w samochodzie to częste zjawisko w okresie jesienno-zimowym. Wielu kierowców bagatelizuje ten problem i rusza z miejsca, zanim szyby staną się przejrzyste. Ograniczona widoczność może jednak prowadzić ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.