Szkoda blacharska Astra F - jest sens robić ?

04 Maj 2015, 14:46

hehe , nie ja z lubelskiego jestem :D czyli mówisz najlepiej żeby kase mi wypłacili i po sprawie ? bo bezgotówkowo mogę jeszcze chcieć po decyzji o wypłacie odszkodowania , czy jeśli zdecyduje się aby mi wypłacili że chce kase to już naprawa bezgotówkowa pójdzie w zapomnienie ? mysle ze z 600 powinni dać za ten błotnik bo tam innych uszkodzeń nie ma :) a z haka tamto uszkodzenie jest tylko że ja zamalowałem farbą kulkę po haku na drzwiach by nie rdzewiało i temu tak to wygląda :D wiesz mam dylemat bo nigdy mnie to nie spotkało i chcę jak najlepiej dla mnie abym nie był pokrzywdzony dlatego myśle nad naprawą bezgotówkową a kasą do ręki i radze się w tej kwestii Ciebie bardziej doświadczonego człowieka :D
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

04 Maj 2015, 14:52

Bierz kasę ile dadzą. Popytaj w warsztacie (jakimś tańszym) o koszty.
passat92 napisał(a):bo bezgotówkowo mogę jeszcze chcieć po decyzji o wypłacie odszkodowania

Nie. Nie możesz już chcieć.Wtedy naprawiają i ty możesz jedynie podważyć jakość naprawy ale to już większa procedura,rzeczoznawca,sąd itp...
:)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

04 Maj 2015, 14:56

Powiem ci tak...Jak bym to ja naprawiał to kupiłbym na szrocie tylne drzwi za 70-80 zł. Wyklepał błotnik bez szpachli. Dałbym polakierować kumplowi za 150 zł za element... W najgorszym wypadku wydałbym 500 zł. Po lakierowaniu sam bym poprzekładał zamki i szybę.
artur73
Awatar użytkownika

04 Maj 2015, 15:00

To tak zrobię jutro zadzwonię na infolinię i napiszemy ze sprawcą to oświadczenie kolizji drogowej:) , na zderzaku jest tylko mała ryska pokażę Ci zdjęcie , czy to też do oswiadczenia wpisać że uszkodzony zderzak , czy darować sobie bo i tak nic z tym nei zrobią?:) a co do drzwi to bede tak jeździł bo i tak mi za nie nei wypłacą bo to z poprzedniej kolizji :)

Pisać o porobionych zdjęciach na oświadczeniu ? pokazywać wgl te zdjecia rzeczoznawcy czy nic o tym nei wspominać wgl że mam takie fotki i wgl o kamerze mogę napisać moze wtedy bedą bardziej wierzyc w to że tam to się stało ?:D Ile Twoim zdaniem powinni mi realnie za ten błotnik wypłacić tak pi razy drzwi:D ?
Ostatnio edytowany przez passat92, 04 Maj 2015, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
passat92
Aktywny

04 Maj 2015, 15:03

Wpisać koniecznie !!!!
To tylko podniesie kasę w odszkodowaniu. Masz prawo mieć zderzak nieuszkodzony,skoro był taki przed zdarzeniem.
Na razie spadam.
artur73
Awatar użytkownika

04 Maj 2015, 21:35

wziałem wodą na palca i to ze zderzaka się zmyło więc podejrzewam , że nie wpisze tego bo mi nie uznają , także wpisze tylko lewy tylni błotnik , drzwi odpuszcze abym problemów pozniej nie miał :) tak bedzie chyba najlepiej :D
passat92
Aktywny

05 Maj 2015, 01:09

Jak chcesz. :)
artur73
Awatar użytkownika

05 Maj 2015, 14:37

no na zderzaku to sie starło obtarcie było tylko , dodałem do szkody fartuch chlapacz przeciwbłotny lewy tylny nie wiem czy dobrze zrobiłem bo delikatnie widać na nim zdarcie kilka milimetrów i nie wiem cyz mi to uznają i nie będą prblemów robić ale to delikatna taka ryska jak na foto powstała na chlapaczu , nie będą mi robić problemu że to za mała szkoda na tym chlapaczu i że nie mogą wypołacić mi odszkodowania? bo ta szkoda na chlapaczu to właśnie że powstała w tej stłuczce
passat92
Aktywny