napisałem sam formularz korzystając z internetu co o nim myslisz bedzie lepszy niż te internetowy i lepiej sie zabezpiecze z tymi dopiskami ?:) oraz nie wiem czy dać nagłowek oświadczenei sprawcy kolizji drogowej czy jakiś inny bo to się wydarzyło gdy moje auto było zaparkowane na podjeździe do firmy w której pracuje i pracownik który też pracuje w tej firmie wyjeżdzał samochodem służbowym i cofając uderzył w moje autko i stad pytanie czy sformuowanie oswiadczenie sprawcy kolizji drogowej bedzie dobre czy też może jakoś inaczej trzeba to ująć jak mówisz ?: bo chyba inaczej tego nie mozna nazwać ?:) nie orientuje sie właśnie
![Uśmiechnięty :)]()
I ile dni mam na zgłoszenie się z tym oświadczeniem do ubezpieczyciela sprawcy by było wszystko okej? i czy muszę pisać że zostało to zarejestrowane przez kamery zainstalowane na podjeździe firmy w której to się zdarzyło oraz mam zdjęcia porobione ale tylko miejsca w którym to się wydarzyło i takiego zniszczenia jak na powyższym foto , czy bedzie to niepotrzebne bo wystarczy zeby sprawca poświadczył że jest jego wina i tyle ?
A oto mój wzór:
...................................... , dnia.....................................
Oświadczenie sprawcy kolizji drogowej
Ja niżej podpisany.................................................. , zamieszkały w ................................................................................ , legitymujący się dowodem osobistym nr...................... , wydanym przez........................................................ , posiadający prawo jazdy kategorii....... , wydane w dniu......................... , dysponujący numerem telefonu............................................................. ,
oświadczam,że
w dniu......................... o godz................ , w miejscowości.............................. , kierując samochodem marki.......................................... , nr rejestracyjny................... , nr dowodu rejestracyjnego........................................ , ubezpieczonym w..................................................... , numer polisy OC................................... , ,przyznaje,że z własnej winy spowodowałem kolizję drogową w której został poszkodowany....................................................... ,zamieszkały w............................................. , posiadający pojazd marki........................................ , nr rejestracyjny....................... , w wyniku czego w pojeździe poszkodowanego powstały następujące uszkodzenia:
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Opis zdarzenia:
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Sprawca dobrowolnie przyznaje się,że jest winien spowodowaniu kolizji i powstałych uszkodzeń w pojeździe poszkodowanego.
podpis sprawcy: podpis poszkodowanego:
..................................... ............................................