Szukam auta

18 Cze 2011, 11:05

na oku mam omege b myślałem o kombi opcja tylko LPG i tu czy to ma byc 2.0 8v wydaje mi sie ze to za mały silnik na ta budę lepsza opcja była by przy 2.0 16v ? bo 2.5 litra już chyba swoje spali w końcu 6 garków może coś doradzicie i co wogole myslicie o oplu a moze cos innego typu
teampoland
Nowicjusz

Auto: 323f

18 Cze 2011, 16:22

16V będzie lepszym wyborem bo 8V będzie ledwo co ciągneła bude.Dużym minusem jest też niestety ruda.
Niewiem ile masz funduszy ale może Passat B4??
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Cze 2011, 08:58

mam 4 tys b4 nie podoba mi się
moze doradzicie cos w zasadzie mam 19 lat i szukam komfortowego auta najlepiej jak największego ale tez zeby malo palil omega niby komfortowa ma tez jakis wyglad a co do rudej to auto nie musi byc idealne lekka korozja mi nie przeszkadza auto ma polatac z rok
teampoland
Nowicjusz

19 Cze 2011, 09:42

No 4 tyś. to ograniczony budżet.Za to sume omege w dostatecznym stanie bedzie troche ciezko znalesc ale wszystko mozliwe.Jak juz to silniczek 16-zaworowy bardziej odpowiedni do tej wagi samochodu chociaz bardziej problemowy niz jego starszy poprzednik.A co do innych to moze ford mondeo 2,0 1v6 tez sobie dobrze radzi (ale taki bez rudej),renault laguna 2,0 8v (przyzwoity silnik).
damiano25
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Ciechanowa

19 Cze 2011, 10:21

teraz za 4tys jest wybor aut jest w pip
renia odpada no i ford jakos mi sie nie widzi
aha i czemu ludzie tak krytykuja omege to sa az takie ruiny _? a jedzi ich tyle co golf3
teampoland
Nowicjusz

19 Cze 2011, 17:14

Owszem za 4tys jest dużo aut ale sprawdz w jakim one są stanie.
A może Daewoo Nubira?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Cze 2011, 09:38

daewoo odpada to musi byc wygodna maszyna mile widziane z zacienciem sportowy moze e34?
teampoland
Nowicjusz

22 Cze 2011, 10:22

Jak chcesz jeżdzić padliną to możesz sobie kupić e34.
A coś takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Barol
Awatar użytkownika

22 Cze 2011, 11:50

naprawde fajna bryka ale jest za ponad 4k no i 2.5 l to troche za duzo a scorpio ?
teampoland
Nowicjusz

22 Cze 2011, 12:43

Mercedes W201 cho trzeba by mocno poszukac, aby znaleźc egzemplarz zdatny do jazdy. Przebiegi w tych Mercach mogą być naprawdę dużą (500k jak nic ), ale samochód powinien odwdzięczyć się trwałością i wygodą.
Link przykładowy
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Można poszukać też benzyny 1.8, ale znacznie łatwiej w tym budżecie można znaleźć zdrowego

Citroena Xantię najlepiej z silnikiem 1.8. Z wygodą w tym samochodzie nie powinno być problemów ;)

Nissana Primere P10

Ford Scorpio MK2to tez bardzo dobra propozycja (oczywiście z pierwszych lat produkcji), tylko jak to u Forda trzeba sprawdzić czy nie ma zbyt dużej ilości rdzy. Najlepiej szukać 2 litrowej benzyny o mocy 136KM. A samochód baardzo wygodny i przestronny.

Linki poglądowe.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

22 Cze 2011, 12:47

To Volvo to tylko przykładowy link,tutaj jest z motorem 2.0 i za prawie 4tysie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

22 Cze 2011, 13:48

no te volvo ciekawa propozycja
a co do kolegi libre to mietek odpada nisan tez no xaniat wolal bym xm podad czasowe
teampoland
Nowicjusz

27 Cze 2011, 14:36

Jak dobrze poszukasz i trafisz jakiś bardzo nie zabity model to takim Volvo spokojnie jeszcze parę latek polatasz, bo to dość żywotne auta.
Przedstawiciel Volvo na Forum
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo
coronil
Początkujący

Miejscowość: Warszawa