Szukam auta z automatem

11 Sty 2013, 17:02

w tym wieku raczej nie znajdzie sie nie bitego auta. a toi ze cos krzywo to nie znaczy ze odrazu musialbyc dzwon konkretny, moglabyć po prostu stłuczka zwykła. a co do przebiegu to spodziwam sie bardziej 300kkm ale to mozna zawsze zweryfikowac na jakiejs stacji diagnostycznej. ale ogolnie to prezentuje sie w miare zacnie nie?
ml0dyxd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 08 2012
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: inne
Silnik: inny
Paliwo: Inne
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna

11 Sty 2013, 23:35

ml0dyxd dobrze że szukasz auta z automatyczną skrzynią ja jak miałem zastępczy samochód z automatem to całkiem inna jazda, była opcja zmiany biegów manualnie idealnie na trasę. Niby automamt trochę więcej pali ale jednak wygoda robi swoje :)
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2000
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Sty 2013, 19:35

mam nadzieje ze jeszcze tu ktos zaglada znalazłem jeszcze ot takie o to audi [link do oferty na Allegro wygasł] i takie
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]. o o nich sadzicie? prosze o jak najwiecej odp. i dlaczego polecacie lub odradzacie zakup...
z góry dziekuje za kazda odpowiedz
ml0dyxd
Nowicjusz

15 Sty 2013, 20:00

ten ostatni manual,chyba pomyliles linki
za tym pierwszym audi przemawia wyposazenie, przebieg 270000 wydaje sie byc realne ( fotel w niezlym stanie) ale widzialem tez te a6 po 400 000 km przebiegu takze.. , poza tym to auto od handlarza, sprowadzone zza granicy
to drugie audi ma ubozsze wyposazenie, tapicerka jak ze starej wersalki, na plus ze chyba krajowy i w opisie masz ze niby udokumentowany przebieg chociaz z tym roznie bywa, na pewno jest bardziej wiarygodny od tego pierwszego
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

15 Sty 2013, 20:06

2.5 TDI ma pare wad o czym warto poczytać na forach audi. Koszt rozrządu jest dosć spory bo to V6.
http://www.a6klub.pl/index.htm

Wszystko jest wystarczy usiąść przy piwku i zagłębiać wiedzę.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

15 Sty 2013, 20:14

rozrzad kosztuje 1400zł a wymieni mi go kuzyn gdyby zaistniala potrzeba wiec nie wyjdzie zle a usterki to walki rozrzadu i z cena tez nie ma az takiej tragedii. zreszta mysle ze bez remontu pojezdze rok czy dwa. Czempion wiem ze manual ale tak chcialem zobaczyc co napiszecie. ta pierwssza tez mi sie wydaje byc lepsza ale na plus drugiej przemawia ze jest krajowa i ma udokumentowany przebieg. a a co do tapicerki zgadzam sie nie jest zbyt ciekawa. aleto zniose jakos gorszymi sie jezdziło :D :D
ml0dyxd
Nowicjusz

15 Sty 2013, 23:53

Ale zdajesz sobie sprawę, że kupujesz powypadkowe, rozklekotane gnioty które zamiast oleju mają zalane Doktor Car Spec? Przejedziesz 1000 km i silnik się zaciera. A wtedy g...o zrobisz, usiądziesz i zaczniesz płakać a potem napiszesz na forum jakie to Audi A6 jest beznadziejne.
Zastanów się co w ogóle robisz. Nie licz na okazje, nie kupuj od handlarzy, kupuj po średniej ceny rynkowej, a nie po najtańszej kwocie bo się ostro przejedziesz.
Ale jak chcesz, żeby auto się świeciło i błyszczało to spoko, kupuj już teraz, taka okazja nigdy się nie powtórzy, pewnie jeździł nim ojciec handlarza tylko do kościoła i z powrotem a samochód od nowości był utrzymany w takim porządku, ani razu nie myty bo po błocie nie jeździł, kurzu też unikał.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009