REKLAMA
Witam,
mam 20 lat i przymierzam się do kupna już czwartego samochodu. Dotychczas jeździłem Carismą, S80 i teraz (przejściowo) Mazdą 626 - wszystko w benzynie.
Szukam ciekawego auta za 8500-9000 zł. Może być to nawet samochód trzydrzwiowy, nadwozie obojętne. Wolałbym benzynę, chociaż przy moim faworycie (Alfa 147) biorę pod uwagę tylko diesla. Rocznie jeżdżę ok. 20-25 tysięcy km. Zależy mi na wygodzie kierowcy, wymagam klimatyzacji i żeby był trochę żwawszy od mojej Mazdy (140KM w Volvo całkowicie mi wystarczało). Spalanie nie jest najistotniejsze. Ma być ładny przede wszystkim w środku (choć na zewnątrz też). Z góry odrzucam wszelkie VAGi - jestem na nie uczulony.
Nie chciałbym też co dwa tygodnie odwiedzać mechnika Jestem zainteresowany głównie Alfą 147, ale właśnie z powodu powszechnej opinii o jej awaryjności, wówczas szukałbym jej raczej tylko od jakiegoś alfaholika Myślałem o tej: [link do oferty na Allegro wygasł] , chociaż musiałbym przejechać po nią przez całą Polskę.
Rewelacyjny jest też Hyundai Coupe II, lecz obawiam się, że mam za mały budżet.
Jestem otwarty na inne propozycje, choć szczerze mówiac, jestem gotów zaryzykować przygodę z Alfą
Co będzie najlepsze ?