Szukam fajnego hatchback-a za około 7000 zł.

22 Kwi 2016, 23:09

mike1735 napisał(a):A co z tym Audi 80 co miałeś obejrzeć? :wink:

Jeszcze nie jest na sprzedaż a gość jest trochę km ode mnie więc czekam jak da cynk, lecz teraz szukam czegoś innego bo może uda się coś kupić wcześniej lecz kusi mnie ono bo jest z dość pewnego źródła :wink: I jeszcze te wywody mamy o roczniku :roll: Ale na to nie reaguję bo wiem, że nie ma to znaczenia :D
[link do oferty na Olx wygasł] jak możecie oceńcie tą sztukę :D Wiem 1,6 słabe ale ma dużo plusów. Prosty 8-zaworowy silnik i łańcuch rozrządu :wink: A i pod nosem to jak co zaklepie się i w pon. obejrzy :)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Kwi 2016, 00:01

Jak czytam takie ochy i achy w starych romplach to zbiera mi się na zwrot wczorajszego śniadania :o gdyby faktycznie był taki idealny to raczej nie sprzedawałby za taką cenę, mimo słabego silnika. No ale jak pod nosem to nie zaszkodzi obczaić
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Kwi 2016, 00:25

mike1735 napisał(a):No ale jak pod nosem to nie zaszkodzi obczaić

Wiesz co stoi idealnie w moim mieście i nawet go kojarzę a nie wiem na której Nowej Wsi stoi bo jak tej bliżej msc. w którym teraz się znajduję to luzikiem zobaczę nawet jutro (pardon dzisiaj) byle zadzwonić tylko :ok:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 20:09

Jak możecie to oceńcie mi jeszcze kilka aut :)
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] tylko ten silnik żrący olej :/
[link do oferty na Olx wygasł] tylko aż do łodzi nie chce mi się jechać ale jeśli warto i czy to możliwe, że to taki niski przebieg ma :shock:
Jak bym miał tam jechać to zobaczyłbym jeszcze te:
[link do oferty na Olx wygasł] handlarz to raczej odpada
[link do oferty na Olx wygasł] coś tania chyba
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 20:45

1. Wygląda całkiem rozsądnie.
2. Pisane handlarskim językiem, milion wykrzykników, foto z myjni, no i jako stały użytkownik nie znasz sytuacji z 1.6 16v? :mrgreen:
3. Silnik to jedno, widzę doły drzwi dość słabe z lewej. Mógł kuźwa jeszcze mniej napisać :o nie czaje takich sprzedawców i nic bym u takiego nie kupił. Ale generalnie auto wydaje się ok
4. Wiem że budżet, że auto ma swoje lata ale było naprawiane blacharsko - inny odcień z przodu i jakieś takie mierne spasowanie. Ale opis ciekawy i uczciwy. Tylko co u diabła znaczy :shock: "
Biegi wchodzą lekko i pasywnie

5. Wygląda bardzo fajnie :ok: jak do tej pory najlepsza oferta IMO
6. Handlarz. W tym przedziale cenowym dla mnie out -zbyt wiele się naoglądałem :D
7. J.W + nieszczęsny 1.6 16v
8. Kto by chciał jeździć białą Octavią :D ew ja, ale RS :wink: opis i zdjęcia odstraszają - co mnie obchodzi z jaką prędkością i na jakiej trasie jeździł? :o
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 21:11

Niby ta skoda wyglada najlepiej, ale 4500zl za felicie to duzo za duzo. Ona ma chociaz wspomaganie kierownicy? Masakrycznie slaby silnik, lpg pewnie zwykle, bo o sekwencji nic nie pisal(najgorszemu wrogowi nie zycze takiej instalacji), zaraz sie okaze, ze homologacja na butle tez sie skonczyla :naughty:
Gdyby kosztowala 2000zl to warto, ale nie przy takiej cenie.

Wlasciwie czemu pokazujesz auta za 3-4tysiace, skoro w opisie jest 7? :D
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI

23 Kwi 2016, 21:14

mike1735 napisał(a):2. Pisane handlarskim językiem, milion wykrzykników, foto z myjni, no i jako stały użytkownik nie znasz sytuacji z 1.6 16v? :mrgreen:

Znam sytuację ale jest też wiele dobrych i da się naprawić to trochę bo znajomy miał ten problem i naprawił a ściągał mu 1,2 litra na 1000 km
mike1735 napisał(a):co mnie obchodzi z jaką prędkością i na jakiej trasie jeździł? :o

No fakt ale wiesz jak będę w Łodzi to nie zaszkodzi więcej zobaczyć bo to jednak 50 km w jedną stronę
mike1735 napisał(a):5. Wygląda bardzo fajnie :ok: jak do tej pory najlepsza oferta IMO

No właśnie jak dla mnie idealna jest oferta tylko szkoda, że nie 1,6 :( Ale to auto ma być przejściowe tylko na rok, dwa potem przesiadam się do lexa albo innego auta typu Megane III.
mike1735 napisał(a):1. Wygląda całkiem rozsądnie.

No mam go praktycznie po trasie jak lecę na Łódź i obejrzę na pewno tylko kilka km muszę zjechać w bok i brak LPG i podobno nie warto kupować przedliftów :(
mike1735 napisał(a):4. Wiem że budżet, że auto ma swoje lata ale było naprawiane blacharsko - inny odcień z przodu i jakieś takie mierne spasowanie. Ale opis ciekawy i uczciwy. Tylko co u diabła znaczy :shock: "

A tego to nie wiem o to może oznaczać :P
I myślę cały czas czy oglądać to E36 :shock:
Widzę jeszcze takie w Łodzi:
[link do oferty na Olx wygasł] ale rzadko widać go w PL
Handlarzem mi zalatuje
[link do oferty na Olx wygasł] tylko za mały chyba dla mnie :/
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 21:18

959 napisał(a):Wlasciwie czemu pokazujesz auta za 3-4tysiace, skoro w opisie jest 7? :D

Bo nie mam aktualnie tyle kasy a auto przydałoby się jak najszybciej i nie mogę zmienić budżetu w temacie :no: Po resztą chyba szkoda kasy na auto które ma mi służyć do nauki :P
959 napisał(a):Niby ta skoda wyglada najlepiej, ale 4500zl za felicie to duzo za duzo. Ona ma chociaz wspomaganie kierownicy? Masakrycznie slaby silnik, lpg pewnie zwykle, bo o sekwencji nic nie pisal(najgorszemu wrogowi nie zycze takiej instalacji), zaraz sie okaze, ze homologacja na butle tez sie skonczyla :naughty:

Tego nie wiem bo jutro albo w pon. przedzwonię bo najpierw muszę zapytać ojca kiedy da radę pojechać ze mną ;) I jak co to ode razu wysuwam gościowi, że dam za zadbaną max 3000 zł jak nie to papa i po temacie i szukam wtedy na miejscu. Ogólnie to szukam auta przejściowego na 2 lata może nawet nie więc nie potrzeba ideału. A jak oceniasz E36, które wcześniej wstawiłem? :D
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 21:37

Za czyms to e36 wyglada :) Chociaz przypuszczam, ze jakbym pomacal dokladnie ranty blotnikow i kazde drzwi dokladnie, to wszedzie moga byc jakies zalazki rdzy. ogolnie wyglada na fabryczne i proste co przy e36 nie jest takie oczywiste. Na pewno bym sobie obejrzal, bo co Ci szkodzi skoro daleko nie masz. Przejedziesz sie to bedziesz czul na ile jest wystukane zawieszenie, czy most wyje, itd. Jesli jest w sensownym stanie(pamietaj, ze to sa bardzo tanie samochody i nie ma co oczekiwac stanu jak z salonu) to bym zbijal cene i bral. Mimo, ze ma najslabszy silnik to da chociaz troche radosci z jazdy. Tylko przygotuj sie, ze bedzie zlopal ile wlejesz. Moja mama miala dawno temu 1.6 w compact to przy kobiecej jezdzie w miescie palilo ~12litrow. Jak dorwie sie mlody i zacznie przyciskac to wyjdzie wiecej :naughty: Ale tak bedzie z kazda benzyna, ktora wazy poltorej tony.
PS. Super kolorek ma ta bmka 8)
959
Aktywny

23 Kwi 2016, 21:46

959 napisał(a):Moja mama miala dawno temu 1.6 w compact to przy kobiecej jezdzie w miescie palilo ~12litrow. Jak dorwie sie mlody i zacznie przyciskac to bedzie wiecej :naughty: Ale tak bedzie z kazda benzyna, ktora wazy poltorej tony.

A jak duże miasto jest w którym mieszka twoja mama? Raczej nie cisnę agresywnie a miasto jest małe (70000 mieszkańców) w trasie owszem lubię dać czasami mocniej w palnik ale te 120 km/h to maks bo nie ma gdzie za bardzo się bujnąć bo po autostradach i S-kach mało jeżdżę :D A jak z osiągami wiesz może? :D
959 napisał(a):Mimo, ze ma najslabszy silnik to da chociaz troche radosci z jazdy. Tylko przygot

Zdaję sobie sprawę, że nie poszaleję tym za bardzo ale 1,2 daje rade to 1,6 nie da :naughty: Frajda z jazdy na pewno będzie i ma prosty 8 zaworowy silnik już M43 czyli ten na łańcuchu więc raczej da radę ale już są obawy mamy, że trochę za duży i szkoda, że nie ma LPG :(
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 22:01

Krzychu napisał(a):A jak duże miasto jest w którym mieszka twoja mama? Raczej nie cisnę agresywnie a miasto jest małe (70000 mieszkańców) w trasie owszem lubię dać czasami mocniej w palnik ale te 120 km/h to maks bo nie ma gdzie za bardzo się bujnąć bo po autostradach i S-kach mało jeżdżę A jak z osiągami wiesz może?

Kilka razy wieksze od Twojego :naughty: Wiesz na spalanie ma wplyw wiele czynnikow, szczegolnie korki bardzo mocno podnosza spalanie. Jak masz w miare przejezdna droge bez utykania na swiatlach co 500m, to moze nie bedzie tak zle. W trasie przy 90kmh pewnie z 7 wezmie, tylko co to za jazda...
Krzychu napisał(a): A jak z osiągami wiesz może?

Co do osiagow no to masz katalogowo 13sekund, troche tej mocy przez 20lat na pewno ucieklo, takze szalu nie bedzie, ale w porownaniu z polo to moze poczujsz sie jak w rakiecie :naughty:
Do toczenia sie po miescie wystarczy, tylko ze spalanie jest niewspomierne do osiagaow.
Krzychu napisał(a):ale już są obawy mamy, że trochę za duży i szkoda, że nie ma LPG

Im mocniejszy silnik tym bezpieczniej mozna wykonywac pewnie manewry. Jak mialem pozyczone w124 2.0d i mialem sie gdzies tym wlaczyc do ruchu w godzinach szczytu to dostawalem bialej goraczki :P
E: Z tego co pamietam to mama jezdzila tym samochodem ze 4 lata i nie bylo zadnej awarii. Poza czesciami eksploatacyjnymi nie zepsulo sie nic. W momencie zakupu moglo miec z 8-10lat.
959
Aktywny

23 Kwi 2016, 22:05

Ten za duży to chodzi nie o moc tylko o gabaryty ;) bo wiadomo więcej mocy nie zaszkodzi ;)
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 22:10

Znaczy ja powiem tak.
Chciałem luknąć na ogłoszenie tej Felicji aby porównać życzenia Krzycha vs faktyczna cena auta, a tu komunikat, że auto sprzedane :mrgreen: czyli było warto.
Tak czy siak, za 3k na pewno by nie puścił. Za 4 bardziej. Felicja ma w sumie coś takiego w sobie, że lubię to auto :) na plus w środku sporo miejsca (IMO więcej niż w Fabii). Powyższy egzemplarz wart ceny ale max 3.8-4k.
Lantra sporo wyświetleń. Choć wygląda bardzo ładnie.
Sam pół roku temu przymierzałem się do Swifta. Wdzięczne i proste auto, ot narzędzie do poruszania się :ok: Bardzo kiepski blacharsko, jednak prędzej przegnije niż padnie silnik. Ten egzemplarz jakiś wymalowany się wydaje, jednak nie widać (na pierwszy rzut oka) rdzy,a to już plus. Ja bym się umówił na oględziny.
Saxo od handlarza
mike
Moderator
Awatar użytkownika

23 Kwi 2016, 23:12

mike1735 napisał(a):Chciałem luknąć na ogłoszenie tej Felicji aby porównać życzenia Krzycha vs faktyczna cena auta, a tu komunikat, że auto sprzedane :mrgreen: czyli było warto.

A daj spokój szkoda :( Zostaje ta bawarka, audi oraz ew. wycieczka do Łodzi potem lub na giełdę w sobotę w moim mieście. :wink: A może podasz albo inny z forumowiczów jakieś linki do dobrych samochodów wartych rozwagi do tych 30 max 50 km od Piotrkowa Trybunalskiego. :) Do 5000 zł przypominam ;)
Mam jeszcze kilka linków do oceny bo widzę, że tamte to praktycznie w 90% niewypały :(
[link do oferty na Olx wygasł] za drogi jak dla mnie wart max 3,5-4 koła
[link do oferty na Olx wygasł] jak już łódź :D
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika