Szukam FIATA 126p

03 Sty 2016, 01:16

Witam serdecznie,

Od razu mówię że auto na co dzień mam - Focusa MK2 2.0 145KM. Także za zbędne komentarze "po co ci maluch" itd. itd. to z góry dziękuję bo nie pomagają mi :).

Szukam Fiata 126p - malucha jako drugie autko. Auto ma być kultowe i proste więc wybrałem właśnie malucha. Na maluszku chciałbym się nauczyć trochę mechaniki, sam w nim pogrzebać, trochę podremontować itd :). No i też jak autko po bułki. Chcę nim jeździć na zloty, spotkania :).

Jestem pasjonatem tych samochodów. Mój dziadek go miał, mój tata miał ze 3, i zabrał mamę na pierwszą przejażdżkę w nim. Wiele to dla mnie znaczy i dlatego chcę takiego mieć dla siebie żeby o niego dbać, jeździć i trzymać dla następnych pokoleń :ok:

Interesują mnie wersje FL (facelifting) oraz EL (elegant), ale jeśli już EL to w jakiś ciekawych kolorach (niebieski, pomarańczowy) ponieważ EL mają gorszą blachę więc chociaż chciałbym to sobie zrekompensować rzadko spotykanym kolorem.

Mój MAKSYMALNY budżet to 1500 PLN do negocjacji. Najważniejsze żeby miał zdrową podłogę i progi no i na chodzie, reszta byle by była :naughty:
Mieszkam w Warszawie, ale auta też mogą być ogólnie z woj. Maz.

Pomożecie ? Ktoś coś ? Jakieś namiary, wskazówki :). Za wszelką pomoc dziękuję.
Kacpero223
Początkujący

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 0- 5-2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Focus MK2
Silnik: 2.0 Duratec
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

03 Sty 2016, 08:27

Witam kolegę z rezerwy :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2016, 10:57

Ahh witam witam :D
Kacpero223
Początkujący

03 Sty 2016, 16:10

Zobacz ten:
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

03 Sty 2016, 16:53

Był omawiany na forum rezerwy auto jest niechlujnie pomalowane,z zewnątrz niby ładny ale w środku widać inny lakier poza tym praktycznie wszystkie ogłoszenia z olx,allegro itd ma przemaglowane,wiem bo sam mu pomagam szukać tego konkretnego malca :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Sty 2016, 23:44

Widziałem już tego pomarańczowego, ale tak jak Barol wspominał widać na fotkach niechlujne lakierowanie... trochę lipa bym powiedział. Nawet do tego nie zamierzam dzwonić.

Zamierzam obejrzeć innego 91r. FL, od starszego Pana, trochę daleko ale może i warto ;). Okaże się jak pojadę.
Kacpero223
Początkujący