Szukam kamery cofania do dużego dostawczaka

12 Paź 2021, 08:05

Cześć. Szukam kamery cofania bez monitora, żeby obrazek był przesyłany na nawigator. Kamera będzie zamontowana na dużym samochodzie dostawczym, a więc bardzo mi zależy na tym, by była ona przede wszystkim bezprzewodowa, by się nie męczyć z instalacją kabli. Czy na rynku są takie kamery? Z góry dziękuję za info. :)
wela
Nowicjusz

12 Paź 2021, 09:45

Chodzi ci o obraz z takiej kamery na nawigacji którą już posiadasz?

Musi ona współpracować z kamerą a to rzadko się tak da sparować. Jaka to nawigacja? Jakie ma możliwości współpracy z kamerą cofania? Bezprzewodowo też?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Paź 2021, 10:11

Tak, chodzi mi o to, by nie instalować drugiego monitora. Mam nawigację GPS Peiying GPS7013 8GB Mapa PL EU Z6B. Jeżeli to rzeczywiście aż tak duży problem, by sparować kamerę z nawigacją, to :cry: . W takim razie i tak jestem zainteresowana bezprzewodowym sprzętem.
wela
Nowicjusz

12 Paź 2021, 10:23

Kamerę możesz sobie kupić jaką chcesz, nawet przewodową. A zrobić z niej bezprzewodową to nie problem. Wystarczy kupić [link do oferty na Allegro wygasł]
Ja mam i działa. Oczywiście zasilanie musisz tak czy inaczej podłączyć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Paź 2021, 10:56

W tym modelu masz tylko wyjście na AV po kablu więc najlepsza opcja to podłączenie kamery po kablu. Bezprzewodowo będzie ciężko bo oprócz kamery musiałbyś mieć jakiś odbiornik i z niego wyprowadzony kabel do nawigacja pod złącze AV.
Rokiko
Forumowicz VIP

12 Paź 2021, 11:08

Rozumiem. A jaki masz odbiornik? Wyżej wklejałam nazwę swojej nawigacji i się zastanawiam, czy się da ją sparować z tym modułem?
wela
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...

12 Paź 2021, 11:12

Okay, rozumiem, dziękuję. :wink: A jeżeli jednak się zdecyduję na bezprzewodowy sprzęt, ale normalnie z odbiornikiem (czyli kupię zestaw), to są jakieś propozycję? :roll:
wela
Nowicjusz

12 Paź 2021, 11:20

Potrzebujesz w tym przypadku moduł FM do kamery cofania np. coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Do tego pozostaje dokupić jeszcze tylko kamerę :wink:

Pamiętaj, że połączenie bezprzewodowe nie jest doskonałe i może się zdarzyć że nie będziesz miał czasem połączenia a co za tym idzie obrazu z kamery.
Rokiko
Forumowicz VIP

12 Paź 2021, 12:14

Super, dziękuję bardzo !
wela
Nowicjusz

12 Paź 2021, 12:14

Dziękuję! :oops:
wela
Nowicjusz

12 Paź 2021, 14:10

Rokiko - ale to jest ten sam moduł, który ja podałem. Różni się tylko i wyłącznie łącznością bezprzewodową. Ten mój leci po wifi, a ten twój po falach FM... Podłączenie jest identyczne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Paź 2021, 14:54

Faktycznie, nie zauważyłem twojego linku w poście :)

wela napisał(a):Dziękuję!
Kamerę dobierzesz sobie już we własnym zakresie? Czy mamy pomóc?
Rokiko
Forumowicz VIP