Szukam miejsca na obejrzenie mojego układu chłodzenia w moim aucie.

05 Wrz 2020, 17:43

Wydaje się, że mój samochód przegrzewa się, gdy pracuje na biegu jałowym lub jedzie bardzo wolno, wydaje się, że przy włączonej klimatyzacji robi się jeszcze szybciej, ale to może być tylko dla mnie. Kilka miejsc, o które zapytałem, mówiło, że zdiagnozowanie zajmie 100 dolarów za godzinę i oprócz tego, ile będzie kosztować naprawa. Czy ktoś zna dobry warsztat blacharski, który może zdiagnozować ten tani i wykonałby dobrą robotę? Nie szukając dolnej lufy tylko miejsca, które będzie się trzymać tego, co znajdzie problem lub coś w rodzaju zwrotu pieniędzy (został wykręcony z 1000 $ ostatnim razem, gdy miał poważny problem z samochodem, gdy się mylił i przyznałby się do tego).
Sanjay852
Obserwowany

06 Wrz 2020, 09:30

Sanjay852 napisał(a):samochód przegrzewa się, gdy pracuje na biegu jałowym lub jedzie bardzo wolno, wydaje się, że przy włączonej klimatyzacji robi się jeszcze szybciej
Być może termostat otwiera się za późno i to trzeba by było sprawdzić. Objawy które opisujesz wskazują go do sprawdzenia w pierwszej kolejności.

Czy górny wąż od chłodnicy kiedy zaczyna się przegrzewać na postoju jest gorący taki ze nie można go przytrzymać ręką?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...