Ossy napisał(a):Taki Mercedes nie będzie drogi w utrzymaniu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... yLNfL.html
Ossy no proszę przecież ten mercedes i podobne mu za te pieniądze to jeżdżące złomy które ledwo co się kupy trzymają. W dodatku ten z linka ma 350k.km. i myślisz ze ktoś to coś serwisował???
Ogólnie doprowadzenie tego syfu do używalności pochłonie pewnie równowartość proponowanej starletki albo 3/4 yarisa gdzie chyba łatwiej kupić takie mikrusy z małym przebiegiem niż takiego chrupka.
Następna sprawa spalanie i... miałem przyjemność z w202 w dieslu i benzynie. I tak jak dieslem jeszcze zejdzie do 8-9l tak bena trzeba liczyć 9-11l a lpg około 12l więc dokładnie 60% więcej niż yaris co nawet przy cenie lpg po kilku latach jazdy da kupę kasy.
No i jeszcze nie zapomnij że a4b5 i w202 jest w pierwszej 10tce najgorszych syfów zderzeniowych obok chińskich wynalazków
Podsumowując w202 diesel miałem troszku dłużej równocześnie z avenem1 2,0 no i ten mercedes w tych najtańszych wersjach jest takim samym obciachem jak Aklasa.
No i najważniejsza sprawa autor tematu miał sunny (też miałem sunny tylko takiego mocniejszego troszku
) więc nie jest przyzwyczajony do psucia się samochodu w europejskim wydaniu