Szukam prymitywnego autka do około 7k ;3

22 Lut 2017, 04:01

Witam serdecznie! W ciągu najbliższych tygodni planuję kupić autko. Czego szukam?
-Autka do jazdy po mieście (dojazdy na uczelnie, pracę)
-Autko może być 3-drzwiowe, malutkie, nie przeszkadza mi to, liczy się fakt żeby posłużyło jak najdłużej.
-Jako, że wychowywano mnie na starych autach typu polonezy, nissany, to preferuję auta bez bajerów :D wspomaganie kierownicy, klima, elektryka jest mi całkowicie zbędna, auto ma jeździć jak najdłużej, a nie być zabawką, w cenie 7-8k chcę jak najdłuższej jazdy, a nie żeby mi się elektryka pierdzieliła
-Preferuje LPG, ewentualnie autko za około 6k w benzynie + LPG będę zakładał. Jestem biednym studentem i wiem, że nie wyjeżdżę na benzynce.

Co preferuje? - Mam sentyment do mojego pierwszego auta - nissana, który był niezniszczalny, ale zjadła go rdza :( Tak więc lubuję się w nissanach i wszystkich autach bez bajerów typu stare Toyotki, Merce, czy nawet Daewoo espero mi się podoba ;d Ale wygląd nie jest tu istotny! Szukam autka ekonomicznego, które pojeździ jak najmniej awaryjnie i posłuży mi na parę lat wioząc z dumą moją dupę. Nie przeszkadza mi wielkość sajacza czy tico, byle by spalanie było jak najlepsze i jak NAJDŁUŻEJ posłużyło.

Dziękuje niezmiernie i serdecznie za pomoc i wszelakie odpowiedzi :)
Pozdrawiam. :)

Ps. moim pierwszym autem był nissan sunny 1.4 rocznik 93, którego po prostu wielbiłem ponad wszystko. 2 lata nim jeździłem, prawie 10 lat w rodzinie. Fotele się zaczynały zapadać, podłoże dziurawe, ale nigdy nie było tak, że nie odpalił i nie dowiózł mnie na miejsce. Korozja złamała go na pół, a on nadal odpalał :D
Okrutnik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 08 2014
Auto: Nie mam

22 Lut 2017, 09:28

Skąd jesteś to poszukamy czegoś konkretnego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2017, 10:13

Łódzkie ;p
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 10:17

Jakie miasto bo nie ma zbytnio sensu jeżdzić daleko po auto :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2017, 11:08

Można powiedzieć, że stolica, mam do niej 5km ;p Stolica łódzkiego oczywiście, ma się rozumieć.
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 11:24

Zerknij:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz,długo w jednych rękach,dobry materiał na klasyka ale cena jednak trochę przesadzona.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - co prawda handlarz ale ładnie wygląda.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - od tego samego sprzedawcy co Lanos więc można obejrzeć dwa za jednym zamachem.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - 6lat w jednych rękach.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...
    11. zlot Master Truck - Opole 2015
    Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...

22 Lut 2017, 11:49

Ja bym poszukał Skody Fabii 1.4 - zazwyczaj nie w wyposażeniu nie ma kompletnie nic -szyby na korby, klimy brak, a i auta z radiem trzeba się naszukać (chyba że takie z marketu, to trafia się ciut częściej)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2017, 12:30

Mazda i astra podobają mnie się najbardziej. Fiata się trochę boję, wiem, że silnik 1.1 jest bez zarzutu, ale rdza podobno zżera od patrzenia. Ozywiście jestem zaopatrzony w miernik lakieru, więc będę wszystko sprawdzał czy nie było bite ;p Zaraz poszukam i sam podeśle jakieś propozycje, to Pan pomoże ;d powie czy idę w dobrym kierunku

Z góry dziękuje za pomoc!
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 12:34

Fabia ok, ale 1.4 musi uważać na odmę i spalanie oleju.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

22 Lut 2017, 12:36

Mazda i Astra też mają problemy z rudą :wink:

Miernik lakieru w aucie za 7k? No raczej to kiepski pomysł.
Barol
Awatar użytkownika

22 Lut 2017, 12:57

Barol napisał(a):Miernik lakieru w aucie za 7k? No raczej to kiepski pomysł.

Czemu?
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 13:06

1. Czego oczekujesz po kilkunastoletnim aucie?
2. Jaki jest Twój próg bólu?
3. Pewnych rzeczy lepiej nie wiedzieć :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Lut 2017, 13:19

Bez przesady! ;d auta które rzeczywiście są u jednego właściciela, czarne blachy itp. nie mają zazwyczaj szpachli pod sobą, a wiem, że za 7-8k da się dostać auto zadbane, bez szpachli. Sporo pojeżdze, pooglądam, nie napalam się tak. Auta 3-4k to i owszem! szpachli tona "panie, zero wkładu finansowego, tylko wsiadać i jeździć.", ale do 8k wierzę, że da się znaleźć coś sensownego! A przynajmniej takową mam nadzieję.

Co np. z takim audi [link do oferty na Olx wygasł] ? Wygląda ładnie, trochę martwi fakt, że wypicowana świeci się jak psu jaja i handlarz.
Okrutnik
Nowicjusz

22 Lut 2017, 13:25

Może Toyota Avensis I
[link do oferty na Allegro wygasł]
Toyota Carina
Honda Concerto

Ałdi jak to ałdi,wspomniałeś na wstępie,że jesteś studentem więc liczysz każdą złotówkę jak na studenta przystało.Na paliwie przyoszczędzisz może ale na serwisie popłyniesz i będziesz pakował najtańsze zamienniki które są na rynku. Jak patrzyłeś na ałdi to może 80/100 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale nie wiem jak tam z tą "taniością"
Kieł
Stały forumowicz

22 Lut 2017, 13:50

Nie no, w aucie za takie pieniądze ruda będzie tu i ówdzie. Swoją Megi kupiłem za 5500, bagażnik do zrobienia bo ruda wyszła ale poprzednik zakonserwował, więc bez tragedii - pomalować i na 2 lata spokój. Po zimie wyszło na progu maleństwo rudawe i na nadkolu od śruby, też się zrobi i spokój.

A to, że auto było malowane, czy szpachlowane... To jest na 90% pewne. Kwestia tego, czy nie jest poskładany z 3 przystanków, elementy nośne całe i tak dalej. Pamiętajmy, że to tylko auto, transport naszego tyłka. Za 7 tyś to niektórzy rowery kupują :)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007