REKLAMA
Witam
Jestem właśnie w poszukiwaniu samochodu rodzinnego (kombi, Hatchback) do 7 tyś. Na ewentualne naprawy mam już odłożone 1,5 tyś. Rodzaj paliwa niema dużego znaczenia, lecz samochód wolałbym zagazować osobiście. Bardziej interesuje mnie rodzaj silnika i spalanie, oczywiście samochód powinien być ekonomiczny i niedrogi w naprawach. Trochę osobiście przeraża mnie obecność turbiny i koszta z tym związane, a jeżeli chodzi o benzynę to wolałbym silnik typowy do zagazowania. Tak jak pisałem samochód ekonomiczny na dojazdy 15km do pracy i wyjazdy na wakacje. Dalej raczej odpadają silniki powyżej 2.0 (Jako kierowca poniżej 25 roku życia płace wysokie OC). Jeżeli chodzi o wyposażenie to klimatyzację uważam raczej za konieczność (mile widziany climatronic).
Z samochodów oglądałem już
Peugeot 406 HDI 2.0 110KM (szukałem wersji z 2000r, młodsze pomijałem i nie chce)
Opel Omega B 2.0 115km i 136km benzyna (Bardziej podoba mi się wersja 136km, lecz o tych samochodach nic nie wiem, nawet nie wiem czy nadają się do zagazowania)
Takiego Peugota jak chciałem znalazłem, aż w Krakowie chyba za 7300zł (tylko że ja mieszkam w Malborku). Ogólnie kupno samochodu planuje dopiero za 2 tygodnie, także jest czas