Szukam taniego samochodu, ktorym 5 osob przemierzy europe

09 Gru 2012, 23:34

Witam,
w te wakacje wraz ze znajomymi planujemy przejechac przez europe (do maroka i spowrotem). W zwiazku z tym potrzebujemy samochodu, przedewszystkim musi byc duzy( myslelismy o czym na ksztalt kultowego "ogorka"), tani( 2-3 tys zlotych, kuzyn ma warsztat i obiecal znalezc w nim troche miejsca oraz zaoferowal pomoc w doprowadzeniu pojazdu do stanu uzywalnosci). Niech to bedzie stary bus, do wakacji jeszcze duzo czasu, ktory moge poswiecic na naprawianie rupiecia. Wiem, ze duzo lepiej znacie sie na samochodach ode mnie i moze znajdzie sie ktos, kto pomoze w zrealizowaniu marzenia:) Podawajcie wiec prosze propozycje aut, ktore moglyby sie sprawdzic.
Pozdrawiam!
wycieczkow
Obserwowany

Auto: opel corsa
0

10 Gru 2012, 00:30

Rzecz praktycznie nie wykonalna :) Znaleźć takie auto, w tej cenie żeby zrobiło taką trasę i się nie zepsuło... Zobacz sobie w internecie na akcje Busem Przez Świat. Chłopaki mają zaparcie, ale niestety na każdej wyprawie bus klęka :/ Mają ze sobą nawet mechanika, ale i on czasem ma związane ręce. Może lepszym wyjściem byłoby wypożyczenie busa?:)
Kanonier90
Początkujący

Auto: BMW e39
0

10 Gru 2012, 11:56

Za 2-3tys nie ma dużego pola manewru,ja pamiętam artykuł z jakiejś gazety motoryzacyjnej,koleś miał Vento 1.8 w gazie,niedbał o niego praktycznie wogóle,często jeżdził ze znajomymi za granice do Włoch,Hiszpani itd. za każdym razem coś sie działo z autem ale dziwnym trafem zawsze dało sie go postawić z powrotem do używalności.
Ja od siebie zaproponuje coś co było jakiś miesiąc temu do sprzedania u mnie w mieście,przebieg miał ponad 500tys.km a auto było w rewelacyjnym stanie.
Mówie o tym
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

10 Gru 2012, 20:09

Za 2-3 tysiące to kupisz Żuka :D
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

10 Gru 2012, 20:18

Nyske kolego szukaj :D
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

10 Gru 2012, 20:25

jak to to nie przejedzie więcej niż 100km dziennie.... według mnie zostaje ci t3 albo transit, ew kaczka, swoją drogą szczerze wątpię żebyście się wyrobili w choćby 6 000.- z remontem żeby dało się z jakimś komfortem psychicznym granicę przekroczyć
hektor
Początkujący

Auto: Poszukuję <help>
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...

11 Gru 2012, 02:23

Hehe ja mam jeszcze lepszy pomysł :) Parę tygodni temu w telewizji mówili o facecie, który rowerem całą Europe zjeździł :) Za 3 tyś chyba już kupisz dobry rower :D Na poważnie to z taką kasą lepszym wyjściem była by osobówka. Przy dużym szczęściu jest szansa kupna golfa 3 w kombi 1.9 tdi. Autka praktycznie nie do zajechania. Prędzej w pół się złamie. Tylko że za taką kasę ciężko będzie znaleźć.
Kanonier90
Początkujący

Auto: BMW e39
0

11 Gru 2012, 09:18

Panowie no a taki relikt :mrgreen:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
0

11 Gru 2012, 22:11

VW jest fajnym pomysłem, zrobilibyście coś takiego jak Ci studenci : http://www.busemprzezswiat.pl
http://www.busemprzezswiat.pl/o-projekcie/bus/

Da się ;p

możesz to przemyśleć ;) tylko że pewnie trzeba będzie coś do niego dołożyć
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
0

11 Gru 2012, 23:02

Za tą cenę nie kupi się czegoś czym bez ryzyka pojedziesz w Europe, chyba że szukasz czegoś do kompletnej renowacji, ale to też musi mieć jakiś nie najsłabszy silnik, bo jeśli wjedziesz do Słowacji, Czech, czy nawet Węgry to musisz liczyć się z tym że to są tereny górzyste i nie będzie łatwo. Ja polecam wynajem busa, bo jeśli jeździsz ok 2tys km dziennie to takim "klasykiem" będziesz miał dość podróży przy granicy, wiem co pisze bo jeżdżę zawodowo po europie.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
0

30 Gru 2015, 15:01

Zgadzam się z przedmówcą.
Wynajęcie busa to najbardziej korzysta opcja. Dziś możesz sobie wynająć busa czy mikrobus sam, z kierowcą czy na okres krótki lub długi. Oferty są bardzo różne, dlatego i wybór jest bardzo kompleksowy.
Ja jakiś czas temu wynająłem busa to przewozu osób z kilku miast Polski na lotnisko w Warszawie. Bardzo się to opłacało. Zresztą przewóz busem jest tani i sprawny. Można sporo zaoszczędzić.
ArekTolak
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 10 04 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.0
Skrzynia biegów: Manualna
0