Szukamy auta dla Variota :D Hatchback/Sedan do 8.500 tys

23 Maj 2012, 00:07

Witam jestem świeży na forum jak i w sumie w świecie aut jestem zielony :)

sprawa wygląda tak posłuchałem ojca i kupiłem auto Opla Astre 1,4 silnik benzynka ;D ktora niby się opłacała -.-" i chodzi o to że auto padło , generalnie nie ma sensu w nią pchać pieniędzy .

i doszedłem do wniosku ze czas pomyśleć o czymś co mogło by mi posłużyć i nie trzeba było by ładować pieniędzy :P

i chciałbym od kogoś jakiś porad , pomocy , itp :)
napisze że ostatnio jeździłem peugeotem 206 1,1 silnik w benzynie i nawet ale generalnie to było auto ojca więc trzeba kupić coś swojego no i chyba nie koniecznie ma być to samo :D

chciałbym żeby auto w miarę mało paliło ale i żeby eksploatacja była w miarę nie droga no i fajnie by było gdyby zbierało się lepiej niż moja obecna stojąca pod blokiem Astra :D generalnie odpada wszystko w kombi szukam raczej jakiegoś hatchbacka bądź sedana oczywiście może być coś innego :P w każdym bądź razie 4/5 drzwi :D mój budżet jest nie duży bo kolo 8000-8500
Patrzyłem ostatnio trochę na pasata b5 bądź audi a4 czy też a3 ale tak jak mówię sam nie wiem co bardziej się opłaca a może ktoś podsunie mi coś lepszego i tańszego w utrzymaniu :D

nie wiem cóż mógł bym tu jeszcze napisać bo mówię jestem zielony ale odpowiem na pytania które zadacie :D proszę o rzetelne odpowiedzi a zarazem z sensem :D :)
Variot
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 20 02 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

23 Maj 2012, 09:35

hej! zarejestrowałeś się o 00:49 i po 18 minutach założyłeś już nowy temat nie sprawdzając nawet bazy tego forum:

zakup-auta-dla-mlodej-osoby-kwota-6tys-vt55927.htm
auto-do-7-8-tys-vt55840.htm#p337434
auto-do-7-tysiecy-vt55836.htm#p337420
samochod-do-8-5-tys-vt55667.htm
audi-a3-do-8-tysiecy-opinie-vt55702-15.htm
samochod-do-5000-6000-tys-vt2035.htm#p337103
pierwszy-samochod-do-10tys-vt55488.htm#p336869

jak widzisz jest tego trochę. Ze swojej strony mogę zaproponować megane albo civic VI .
spandau
Początkujący

Miejscowość: Berlin
Prawo jazdy: 14 09 2007
Auto: BMW e46
Silnik: 330Ci
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Maj 2012, 10:52

hmm generalnie masz racje ale raczej nie widzę odpowiedzi na moje za i przeciw i chciałbym porad i dobrać auto pod siebie nie pod kogoś :) każdego zastanawia coś innego a nie będę się przecież pchał w inny temat z moją historią :) .

megane raczej odpada mam 1 osobę która trochę włożyła w te auto i raczej nie , narzeka i marudzi że się coś psuje non stop

nad civicem myślałem tylko znów jaki silnik brać nie wiem
nie wiem jak to jest z civicem i silnikiem 1.4 ale np. w astrze która stoi pod blokiem mam 1.4 silnik paliło to dużo a jechało mało :D
Variot
Nowicjusz

23 Maj 2012, 11:06

pasata audi a4 i audi a3 w tych pieniądzach sobie odpuść. W tej kasie to właśnie civic VI z silnikiem 1.6 ( 1.4 to troszkę słaby jest) bardzo ekonomiczne i trwałe auto po warunkiem kupienia zadbanego egzemplarza i dbania o niego. Wiadome problemem jest rdza w tym modelu no ale nowe auto to to nie jest.
ja bym na Twoim miejscu zainteresował się tym:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ma zrobionego swapa na b16a2 (legendarna jednostka, znawcy hondy wiedzą o czym piszę) a to dosyć kosztowna operacja no i o wiele lepsze osiągi. Tylko wiadome trzeba sprawdzić jak technicznie...
spandau
Początkujący

23 Maj 2012, 11:15

albo dodam jeszcze konkurencje (i może nawet lepsze rozwiązanie) dla civica mazde 323f
[link do oferty na Allegro wygasł]

acha omijaj szerokim łukiem auta świeżo sprowadzone z Niemiec! sam szrot w większości przypadków a ryzykować nie ma co. Chyba, że ktoś sam dla siebie ściągał parę lat wstecz.
spandau
Początkujący

23 Maj 2012, 12:09

powiem ze właśnie męczy mnie ten civic i sam kurde nie wiem ;/ akurat wersja którą mi wskazałeś ma coś co mi najmniej odpowiada 2/3 drzwi :D wiesz zawsze mogę pójść do 9500 niby tylko 1000 więcej . bo ogólnie będę miał 10000 tylko wole mieć jakiś zapas jakieś opłaty , ewentualnie do pogrzebania w nim . yh ciężko kurde :D

co do mazdy nie wiem nie znam się ale czy 323 nie lubi przypadkiem oleju :>

no i właśnie nad tym też się zastanawiałem jak to jest z tymi sprowadzanymi autami .

kumpel podrzucił mi parę ofert oto i one :

i co wy na to :> generalnie patrze na auta w rejonie dolnego śląska no bo nie będę leciał za autem pół polski ;o !
Variot
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złość i agresja - niebezpieczni kierowcy na drodze
    Agresja, wulgarne gesty, utarczki słowne czy nawet fizyczna przemoc wobec innych uczestników ruchu to objawy syndromu "wściekłego kierowcy", zwanego przez psychologów także Mad Maxem1. Złość i agresja przenosi ...
    Bezpieczeństwo pieszego na drodze
    Według statystyk, w 2012 roku doszło do 10 309 wypadków z udziałem pieszych, w wypadkach tych zginęło 1 167 osób, a rannych zostało 9 945 osób. Wypadki z udziałem pieszych stanowią prawie 33% wszystkich ...

23 Maj 2012, 12:51

kolego a co byś jeszcze powiedział na forda focusa mk 1? też dosyć dobre autko. Wg mnie wszystkie te auta to możesz sobie podarować, tanie w utrzymaniu nie będą no i kupisz w tych pieniądzach raczej szroty... pomyśl nad:
-honda civic VI
-mazda 323 f
-ford focus mk1 (takiego focusa z silnikiem 1.6 miałem i polecam bo bardzo wdzięczne auto)
spandau
Początkujący

23 Maj 2012, 12:54

Ja tez od miesiecy szukam auto i ta Mazda 323F jest strzalem w 10ątkę!
Nie 323, a 323F rocznik ok. 2001r! -> chodź jak teraz patrzę to jedno i to samo.
Bynajmniej! Chodzi mi o rocznik po 2000r, ładnie się prezentuje...

Czy ktoś wie ile kosztują częsci / zamienniki, jak montaż LPG i w ogóle kilka słów o niej?

Variot, masz do 10tyś taką Mazdę, ma 4 drzwi, większy bagażnik - przyznam ze wygląda jak mały kombi... mi pasi idealnie. Tylko jak koszt utrzymania?

Ps. Typy spandau to również moje typy :)
... ale czy Civic VI i Mazdę 323F to chyba młodzi gniewni często kupują?

Variot: [url]SKOPIUJ LINK - HYUNDAI ACCENT]http://allegro.pl/listing.php/search?a_text_i[1][0]=&a_text_i[1][1]=&a_text_i[4][0]=&a_text_i[4][1]=&a_text_i[5][0]=&a_text_i[5][1]=&a_text_i[14][0]=&a_text_i[14][1]=&category=12533&change_view=1&listing_interval=7&listing_sel=2&offer_type=0&order=pd&postcode_enabled=0&price_to=10000&state=0&string=accent[/url]
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport

23 Maj 2012, 13:42

Jeżeli zainteresowałbyś się fordem mk1 to zwróć szczególną uwagę na rdzę w tym samochodzie a szczególnie na tylnej klapie, dzwiach a także na pokrywie silnika
Dzikuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46

23 Maj 2012, 13:51

pepepe masz racje w przypadku civica tak jest ale mazda 323f ze względu na swój wygląd ala kombi wielu odstrasza ale to dobrze :) Ja bym osobiście celował w focusa albo tą mazdę :)
spandau
Początkujący