Szuranie od strony pasażera

03 Sie 2018, 06:19

Witam serdecznie. Mam problem moje Megane 1 odaje dziwne odgłosy podczas jazdy od strony pasazera wymienione łożyska gałki hamulce zbieżność ustawiona . Zaczelo szurac od prawej strony przy przejechaniu 40 km i to sie dzieje na biegu na luzie jest ok . Bylo spokoj pare miiesiecy i znow zaczelo szurac wczoraj .jak jade do mechanika to wtedy jak na zlosc nie szura pomocy
RenaultMègane
Nowicjusz

• 03 Sie 2018, 16:33

RenaultMègane napisał(a):to sie dzieje na biegu na luzie jest ok
    Nie zależnie na jakim biegu? Jak wciskasz sprzęgło ustaje? Czy prędkość ma znaczenie?

Może to coś bardziej skrzypi a nie szura?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

03 Sie 2018, 20:12

Zaczyna szurac jak by cos tarlo na 4 i 5 biegu jak wciskam sprzeglo przestaje szurac
    RenaultMègane
    Nowicjusz

03 Sie 2018, 22:27

RenaultMègane napisał(a):Zaczyna szurac jak by cos tarlo na 4 i 5 biegu jak wciskam sprzeglo przestaje szurac
    Olej w skrzyni jest na odpowiednim poziomie?
    Jeżeli szura tylko przy tych przełożeniach niezależnie od prędkości to problem musi być w skrzyni.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

04 Sie 2018, 05:29

Olej w skrzyni wymieniony . Wczoraj po przejechaniu 120 km cisza nic sie nie dzialo .
    RenaultMègane
    Nowicjusz

27 Sie 2018, 16:16

Czyli temat można zamknąć, po wymianie oleju problem nie pojawia się ponownie?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
      Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...