Szyba klapy bagażnika i centralny zamek

04 Mar 2013, 18:38

Jednak jakoś tak zapamiętałem, że główny "komputer" siedzi sobie pod fotelem pasażera
- bez urazy Kolego; pod fotelem "leży" /do czasu... :mrgreen: / zmieniarka CD,
od 2001 sterowniki silnika montowane są w wentylowanych boxach przy skrzynce bezp. - na lewym nadkolu

ps. niestety w moim też sie jakoś wiesza "miękki dysk" :mrgreen:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

04 Mar 2013, 22:37

Jesteśmy z tobą.
Ser jo Freelander to fajne auto jak je ogarniesz to się odwdzięczy i przewiezie cię przez niezłe błoto.
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

06 Mar 2013, 17:44

Chciałem Wszystkim podziękować za pomoc okazaną mi tu. DZIĘKUJĘ. Odebrałem auto od elektryka dzisiaj i rzeczywiście okazał się to sterownik CCU znajdujący się za bezpiecznikami pod przednią szybą. Taka jak napisałem elektryk zainkasował ode mnie osiem stówek, gdy go zapytałem dlaczego tak drogo skoro na allegro można kupić za 150 ten sterownik plus robocizna nie powinno tyle wynieść, odpowiedział mi, że praca przy angliku po przekładce zwłaszcza gdy nie wiadomo co i jak jest poskładane do najłatwiejszych nie należy + programowanie sterownika itp. i stąd taka suma. Chciał nie chciał zapłaciłem mu i wyjechałem. Zabrałem stary sterownik i spróbuję go gdzieś naprawić. Mam nadzieję, że się uda. Na koniec elektryk powiedział, że ten kto zrobił tę przekładkę przyłożył się do roboty i podszedł do tego profesjonalnie czyli nie odwalił maniany z łączeniem i przedłużaniem przewodów w wiązkach. To było by na tyle - Jakbym miał jeszcze jakieś problemy to wpadnę tutaj po pomoc. Jeszcze raz wszystkim Dziękuję :)
ps66
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 05 1966
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Land Rover Freelander
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004