Szybka sprzedaż auta

02 Sie 2015, 14:45

Witam, mam problem ze sprzedażą swojego auta. Jest to Audi 100 z silnikiem 2.6 litra w automacie. Nie potrzebuję go, ponieważ przeprowadziłem się do mniejszego miasta i tam mi auto zbędne, a szkoda żeby stał i niszczał, bo wtedy tylko złomowanie go czeka. Na tablicy nie ma żadnego zainteresowania nawet za 2 tysiące (chociaż tyle chciałbym wyciągnąć). Czy wie ktoś czy w Poznaniu działa jakaś giełda czy coś w tym stylu? Byłem w czwartek w Przeźmierowie na giełdzie, ale tam sama wyprzedaż części, pytałem się ochroniarza to mówił, że giełda typowo samochodowa już nie istnieje. No chyba, że jakieś skupy aut co dają ulotki Kupie to auto, z tym że oni pewnie mi dadzą tysiąc złotych maksymalnie. Jeśli ktoś ma jakieś info jak szybko sprzedać auto w Poznaniu to byłbym wdzięczny.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

02 Sie 2015, 17:03

Wstaw link, może po prostu ogłoszenie jest nieatrakcyjne. Tak z opisu nie da się nic wywnioskować
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Sie 2015, 18:42

[link do oferty na Olx wygasł]
warzywo
Aktywny

02 Sie 2015, 20:57

Jak dla mnie ogłoszenie zupełnie nie atrakcyjne. Zdjęcia zrobione na szybko na odczep się pod blokiem, brak fotek jednego boku, treść ogłoszenia denna i bez konkretów (chociaż tyle, że nie za długa). Najbardziej rażąca w treści jest ta uwaga dotycząca złomu - pomyśl, czy jako potencjalny klient zainteresował byś się tanim autem, które właściciel w razie czego bez skrupułów odda na złom? Bo ja nie. Mało kogo obchodzi też czemu sprzedajesz. Pewną wadą jest też to, że nie ma LPG. No i cena trochę... Niska. Podejrzanie niska. Popatrz po ile chodzą auta z tego rocznika w podobnej konfiguracji
Tutaj ciekawy film jak napisać dobre ogłoszenie

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Gdyby był gaz i bliżej śląska to może sam bym był zainteresowany :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

02 Sie 2015, 21:22

No zdjęcia jak to zdjęcia, z telefonu komórkowego i tak nie wyjdzie nic lepszego. W takim razie gdzie byś proponował pojechać na jakiś plener? Opis to samo, same konkrety, bo nie wiem co napisać ciekawego, jeździ i nie sprawia problemów? :P Co do gazu no to wiem, ale kupiłem na krótki okres i nie opłacało mi się inwestować aż nadto w to auto. A cena chyba adekwatna do stanu, z setką w ogłoszeniach jest taki problem, że albo niby perełki z Niemiec od handlarza albo parchy za 1,500 zł. Także myślę, że tak jakby wypośrodkowałem, poza tym blacha nie jest ideał stąd obniżyłem, bo startowałem z 3,500. Bimbam się z tą sprzedażą od marca a zależy mi na szybkiej transakcji.

Ps. Dzięki za link, zmieniłem trochę opis za ich poradami, może teraz będzie lepiej :roll:
warzywo
Aktywny

02 Sie 2015, 22:22

Wiadomo że jak auto tylko na chwilę to montaż gazu jest bez sensu :D no i potem w ogłoszeniu "świeży gaz" też nie wygląda najlepiej - kto normalny sprzedaje dobre auto z nowym gazem? :o musi jakiś złom
Po prostu napisałem to, co razi mnie jako potencjalnego klienta :wink:
Tutaj masz fajny poradnik http://www.kupnosprzedazsamochodu.pl/sprzedaz-samochodu/fotografia-motoryzacyjna-zdjecia-auta-do-ogloszenia.php
Dodatkowo ładne zdjęcia wyróżnią Twoje auto w morzu tanich złomków, których foto robione są na odp...ol :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

02 Sie 2015, 23:34

No no, czaję ;) Dobra, jutro pojade w jakieś ustronne miejsce i porobię kilka zdjęć, może w końcu się uda oddać Audi w dobre ręce.
warzywo
Aktywny

03 Sie 2015, 14:05

A może jakiś skup aut? Tylko to mi przychodzi do głowy ;)
robertkanon
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 06 2000
Auto: audi tt

03 Sie 2015, 14:40

Skup to ostateczność. Pojadę do jakiegoś pod koniec miecha i najwyżej mu oddam. Tylko, że oni raczej nie zaproponują mi nic powyżej 2000. :(
warzywo
Aktywny

03 Sie 2015, 15:32

skup to tylko ostateczność, ale tylko dobry skup :) Ja gorąco polecam ten skup samochodów. Znajomi moi też zadowoleni, to niech pójdzie w świat ta rekomendacja :)
tetris
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 1986
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Opel Astra
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

03 Sie 2015, 16:01

No nie będę jechał 150 km żeby oddać auto akurat do tego skupu :P Jakby ktoś miał namiar na jakiś dobry skup w Poznaniu to może dać mi znać :ok:
warzywo
Aktywny

04 Sie 2015, 00:02

Nie przejmuj się nimi, a właściwie nim, bo zakładam że to ta sama osoba - profil założony tylko po to, aby reklamować skup. Sytuacja powtórzyła się po raz wtóry :evil:

Anyway, wg mnie nie warto oddawać auta do takiego skupu - Mirek odkupi od Ciebie auto za cenę złomu, a sprzeda 2 razy drożej (żeby tylko)
mike
Moderator
Awatar użytkownika

04 Sie 2015, 00:05

Zapewne tak jak mówisz :D No ja bym chętnie oddał komuś w dobre ręce, ale jeśli do końca sierpnia się nie uda to niestety będę musiał :/ A szkoda, bo serio silnik i skrzynia są w mega dobrym stanie.
warzywo
Aktywny

04 Sie 2015, 06:37

Tak mi się teraz skojarzyło - mógłbyś spróbować szczęścia na stronie klubowej/forum miłośników Audi :wink: na takich stronach są różni dziwacy, którzy mogą szukać auta pod projekt
mike
Moderator
Awatar użytkownika

05 Sie 2015, 08:58

Możesz szukać w tematach w dziale "Jakie auto kupić" i w razie czego polecić auto, tylko bez przesady bo w każdym temacie jak wkleisz to uzna się to jako reklamę.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra