Szybki, dobrze prowadzące się samochód z duszą do 30-40 tys.

26 Lis 2019, 12:03

Cześć, chcę zmienić samochód i chcę coś starszego 1995 - 2005 z racji tego, że jak dla mnie te auta były lepsze, lepiej wykończone i miały duszę.
Jestem świadomy, że będę musiał do już kupionego samochodu wsadzić też pieniądze, żeby doprowadzić go do naprawdę idealnego stanu (taki planuję).

O czym myślę:
- e39 4.4
- e34 z czymś mocniejszym
- e38 740i, 750i
- s4 b6
- s4 b5
- s6 c5

Nie muszę od razu po kupnie auta wsadzać kilknunastu tysięcy na doprowadzanie tego do perfekcji - mogę powoli co miesiąc, tak nawet finansowo lepiej :)

Rocznie robię ok 20 tys km. Planuję raczej, że to by było moje główne auto :) Mam teoretycznie obecnie do jazdy astrę gtc z 2007 1,9 cdti 190 KM, więc się fajnie tym jeździ, silnik jest w stanie idealnym, mam wymienione turbo, dwumas i kolektor dolotowy, ale trochę obita jest i raczej nie chcę mi się i nie opłaca tego sprzedawać, żeby dostać 10 tys. Wolę zostawić bratu czy kobiecie albo mieć jako drugie auto kiedy skończy się pieniądz na benzynę :D Astra ma nalatane 280 tys. Zrobiłem sam nią 100 tys. i silnik nadal chodzi jak igła, po chipie jeszcze lepiej.

Pytanie do Was - co byście polecali z tego co wymieniłem. A4 B6 miałem ale 1,9 tdi :D Bardzo fajny samochód.

Z auta chcę czerpać jak największą frajdę, bez problemu i wygodnie jechać na jakieś 1000+ km tripy i generalnie aby auto naprawdę świetnie się prowadziło.

Pozdrawiam
mmaf
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Audi a4 b6
Silnik: 1,9 tdi 130>165
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

26 Lis 2019, 12:08

Lexus GS 430
Mercedes W210 E430 lub AMG
BMW z 4.4 też spoko
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2JZ-GTE - Toyota
    Trudno znaleźć silnik o większej rozpoznawalności wśród miłośników samochodów sportowych niż 2JZ. Historia tej 6-cylindrowej, 3-litrowej, rzędowej jednostki sięga początku lat 90., a motor jest najczęściej ...
    [2018] Kia Ceed / Ceed SW
    Po prezentacji Hyudnaia i30 pojawił się bliźniak od Kii - Ceed. Największą zmianą według niektórych jest to, że w nazwie nie ma już apostrofa. Paleta silnikowa będzie najprawdopodobniej identyczna z i30 z 1,4T-GDi ...