Szybki, ekonomiczny^^, wygodny na długie trasy

23 Lip 2015, 14:08

Kieł napisał(a):http://allegro.pl/lexus-gs-300-zamiana- ... 64055.html (klubowy?)

klubowy :yes:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lip 2015, 14:55

Jak jest z zawieszeniem tego Lexusa? Na zdjęciach wygląda dość twardo i delikatnie :) bardzo niskie jest. Chodzi o ten 430 z pakietem ;) bo poprzednia wersja wygląda staro^^ Da się gazować tą V8mkę w lexie?^^

Nie podałem wcześniej przedziałów cenowych, więc aktualizuję
Do 120 tysięcy, ale jeśli chodzi o nówkę. Jeśli miałbym brać używaną, nie chciałbym wydać tak dużej kwoty, pewnie coś w okolicach 50-60 tysięcy +20 tysięcy na doprowadzenie tego do perfekcyjnego stanu i założenie jakiegoś gazu(benzyna).

Auto ma służyć na miasto codziennie i na bardzo długie trasy, typu wycieczka:
Litwa>Estonia>Finlandia>Szwecja>Norwegia>Dania - kilka tysięcy km luzem, ewentualnie Polska>Włochy - 2 tysiące km+jazda po Włoszech. Polska>Hiszpania, Polska>Rumunia, Polska>Bułgaria. Chodzi też o to, by nie miało problemów z pokonywaniem wzniesień w górach.
Już wiecie po co mi względna ekonomia w postaci LPG. i dlaczego diesel nie wchodzi w grę, a prosta jednostka benzynowa. Nie chciałbym by mi się rozkraczył na północy Szwecji. Dlatego też napęd na tył jest też ostatnią rzeczą, jaką chcę. 4x4 lub w ostateczności na przód.
ramzixp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Lip 2015, 17:44

ramzixp napisał(a):Jak jest z zawieszeniem tego Lexusa? Na zdjęciach wygląda dość twardo i delikatnie :) bardzo niskie jest. Chodzi o ten 430 z pakietem ;) bo poprzednia wersja wygląda staro^^ Da się gazować tą V8mkę w lexie?^^

tutaj dokładnie opisze to szybki

ja tylko napiszę, że jest mega komfortowo, trwale i każdy silnik w nim lubi LPG, a V8 pali tyle co niemieckie V6. Jednak Lexy po 2005 roku czyli np. GS mk3 mają już wtrysk bezpośredni zresztą jak większość tego typu konkurencji - czyt. LPG jest nieopłacalne z powodu drogiej instalacji lub spalania obydwu rodzajów paliw.

Dziś gość wkleił zdjęcia swojego GS-a co ma nalatane ponad 610tys. km, a wnętrze wygląda świetnie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Lip 2015, 18:42

Dodam jeszcze,że te auta są oszczędne jak na tak duże jednostki napędowe. :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i8 hybrid - 4,4 sek., 326 KM
    To czteromiejscowe coupe zwraca na siebie uwagę unikalnym stylem, który - pomimo iż prototyp pokazano w 2009 roku – ani trochę się nie zestarzał. Niezmiennie przyciąga spojrzenia odważnie nakreślonymi, fantazyjnymi, ...