Szybki Sedan/Hachback do 20K

25 Mar 2019, 21:28

Witam aktualnie posiadam C2 VTS HDi i po wakacjach myślę zmienić na coś innego ale dosłownie nie mam pojęcia na co zwracać uwagę. Moje priorytety to aby auto dobrze sie odpychało przyzwyczaiłem się już do dynamiki i nie bardzo chce wracać do czegoś słabszego a wręcz przeciwnie coś szybszego :naughty: . Następne kryterium to to aby auto nie było drogie w utrzymaniu i było autem którym się jeździ a nie ogląda. Komfort za bardzo sie nie liczy C2 jest twarde i nie przeszkadza mi to w jezdzie może być diesel jak i benzyna/lpg. Z góry dzięki i pozdrawiam :D
BendlaK
Nowicjusz

25 Mar 2019, 21:37

Ale chyba coś na oku masz...czy tak wieczorem przy kolacji pomyślałeś...a co mi tam za 3 miechy zmienię sobie auto...na jakieś tam
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

25 Mar 2019, 21:46

Nie po prostu najpierw myślałem nad zwiększeniem mocy w C2 ale to nie ma sensu za bardzo także rozmyślam nad zmianą z tego co patrzyłem ciekawa opcją jest S3, Colt CZT , Honda Z B serią ale ciężko o jakiś przyzwoity egzemplarz zapewne z S3 będzie tak samo :/ Coś większe ST220 wydaje sie ciekawe , S4 B6 można znaleźć na zagranicznych portalach w dobrej cenie ale zapewne utrzymanie tego to 2x koszt zakupu. Więc nie wiem co jeszcze może być podobne do wyżej wymienionych a może tańsze w zakupie/utrzymaniu.
BendlaK
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...