REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bajla napisał(a):hatchback to auto damskie![]()
sory, ale widze ze chyba fura sluzy CI za przedluzenie pewnej czesci ciala. Co jest niemeskiego np w S3? Ze jest krotsze niz Twoja furmanka?
No tak lans musi byc![]()
A po drugie psioczysz na naped przedni. Fakt jesli bylby lepszy to bysmy na rekach chodzili. Ale mocna przednionapedowka tez ma swoje zalety. A S3 ma 4 lapy (dolaczane, ale i tak wystarczajace, a w sprzyjajacych okolicznosciach jezdzisz oska oszczedzajac na oporach napedu).
Saillupus napisał(a):ja mówię jaki był zamysł konstruktorów tworząc pierwsze hatchbacki, a to że ostatnio jest moda na robienie z igieł widły to nie moja wina. Nie mam nic przeciwko paniom w sportowych wozach, limuzynach itp. Ale jak widzę jak „Pani Prezes” jedzie nową 7 lub Ską i zmienia pas tak jakby jechała kompaktem,
spora część kobiet nie ma wyczucia w prowadzeniu (nie mówię że wszystkie) i jest im łatwiej w małym autku, oczywiście widziałem też przykłady facetów do których smart by bardziej pasował, ale mimo zmieniających się czasów, hatchback – mały hatchback nadal w podstawowej formie będzie samochodem damskim na zakupy
a impreza i evo to dla mnie się że tak powiem "zeszmaciły" tworząc te ostatnie modele
tak wiem że moją 7 "objeżdżają" niektóre kompakty/hatchbacki w 0-100 ale przy tym momencie obrotowym, stabilności i jakości prowadzenia (+komort) większość tych szybkich kompaktów nie może się równać, przy wyprzedzaniu czy wchodzeniu w zakręty, czy jeździe po naszych kochanych drogach
ostatnio koleś w leonie tym sportowym podjechał do mnie przy 50/60km.h po mieście i kozaczył się, no i wara mu opadła (mi zresztą też bo byłem pewien że mnie weźmie) jak ja wyrwałem, a jego auto zanim weszło na odpowiednie obroty to byłem już przy następnym skrzyżowaniu
faktycznie seaty w dieslu pokazały klasę w wtcc tak jak audi z dieslem w lemans
ale cały czas sportowe markia: lambo, aston, ferrari, porshe czy nawet bmw nie robią hatchbacków z napędem na przód
impreza i lanzer to też małe auta miejskie, a to że ktoś dał im napęd na 4 koła i od cholery koni pod maską to nie oznacza że są to auta sportowe... tylko usportowione
mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi: najpierw powstaje wozidełko a potem usportowiają go dodając koni i bajerów i wychodzi sti, evo czy focus rs
ja szukam samochodu sportowego, z klasą i komfortem, nie wyżyłowanego wózka na zakupy