Szybkie, niezawodne autko do 7000-7500zł

17 Paź 2009, 13:57

Daro20VT napisał(a):Bo w du** mają opinie innych...

Mądre słowa, ważne by właściciel samochodu był z niego zadowolony a nie jakiś przypadkowy pajac co mu sie nie spodoba samochód stojący obok na światłach. :smile:
Ostatnio edytowany przez zbychu57, 20 Paź 2009, 19:24, edytowano w sumie 1 raz
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

18 Paź 2009, 22:09

Ja polecam Mx-3 1.8 V6 133KM na pewno nie pożałujesz.
huher
Nowicjusz

Miejscowość: gdzies

19 Paź 2009, 18:17

Nie jestem ekspertem od samochodów ale na twoim miejscu poszukałbym coś z marek Japońskich. Świetne autko i jedne z tych niezawodnych to Toyota Celica 2.0 GTI 16V i około 154KM. Uważam ze przy wyborze autka sportowego warto zahaczyć i rozejrzeć się nad nią:)
zabazsc
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

19 Paź 2009, 23:08

MichałSocha napisał(a):Witam Serdecznie :grin:

Mam na inie Michał i jestem nowy na forum. Chwilowo nie posiadam żadnego autka, gdyż poprzednie sprzedałem, odłożyłem 7500zl i tu pojawił się palący mnie już od kilku tygodni problem. Mianowicie co wybrać co kupić :neutral:

Jako ze poje poprzednie autka miały zacięcie "lekko sportowe" nadal chciałbym iść do przodu i z autka 9.8s-0-100km chciałbym się przesiąść w coś w granicach 8-8.5s-0-100km :twisted:

Dużo stron i pism "fachowych" już dosłownie "pochłonąłem" i muszę przyznać ze konkretny wybór nie padł. Zawsze pojawia się jakieś ale i teraz już przyznać ze bardziej jestem zakręcony niż przedtem :shock:

I dlatego piszę na tym forum z nadzieją że ktoś z was mi pomoże :cry:

Jak do tej pory wytypowałem kilka aut:

1). Honda Civic V 1.6 i 16v VTEC Hatchback 125KM (Niestety strasznie ich mało a jeśli już to niemiłosiernie zniszczone i "upiększone" wiejskim tuningiem". No i te ceny części).

2). Honda Prelude IV 2.3 i 16V 160KM (Ciężko dostać za te pieniądze aczkolwiek czasem się trafia. Wiele w słabym stanie. Poza tym mało informacji od użytkowników i tu byłbym wdzięczny).

3). Nissan Almera I GTI 2.0 143KM (Identyczna sytuacja jak wyżej. Proszę o jakieś informacje).

4). Nissan Primera I GT 2.0 150KM (I tu za tą kasę już nie problem coś wybrać. Jednak mało godnych uwagi :cry: ).

5). Opel Astra F GSI 2.0 16V Hatchback 150KM ( Tu dało by się coś ciekawego w niezłym stanie technicznym i wizualnym dostać lecz silnik ten ma tyle samo przeciwników co zwolenników pojawiają się glosy o pękaniu głowic itp.).

6). Opel Calibra/Vectra A 2.0 16V 150KM (Identyczna Sytuacja jak z ASTRĄ GSI, ten sam silnik).

7). VW Golf III GTI 2.0 16V 150KM (No i sławny golf. Sytuacja chyba znana każdemu. Mało tego i większość taką że szkoda słów).

Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi. Które z tych aut jest godne uwagi i nad którego szukaniem warto się zakręcić? A także jestem otwarty na inne propozycje aut :grin:

Dziękuję za poświęcony mi czas i wiedzę.

Pozdrawiam Serdecznie i jeszcze raz dziękuję.

Michał

Zapomniałeś dopisać Nissana 200 SX 1.8 Turbo 169KM naprawde fajne autko tylko trzeba mieć do niego jaja :) za 7000-8000zł kupisz dość zadbany okaz :) Pozdrawiam
arielwrx
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice