Cześć, dawno mnie tu nie było
![Uśmiechnięty :)]()
wracam prosić Was o inspiracyjną poradę
powoli przymierzam się do zmiany auta i mam potężny dylemat jakie auto wybrać
![Smutny :(]()
w dużej mierze jest on powodowany tym, że nie chcę BMW/ Audi (czy to dobrze, czy źle nie wiem, po prostu nie mam ochoty na auto tej marki, MB od biedy, ale też średnio), po prostu uważam, że są to auta przepłacone
Do rzeczy, poszukuję auta charakteryzującego się:
- dość pojemnym bagażnikiem
- doskonałym prowadzeniem, idącym "jak po szynach"
- dużą mocą pozwalającą bezstresowo wyprzedać
- dostateczną v-max - tutaj +220 km/h to minimum, wiem, że to fanaberia
- napęd
4x4 lub ewentualnie tył
- dynamiczny i bezawaryjny automat pożądany
- paliwo dowolne w sumie, raczej coś oszczędniejszego, czyli ON/ LPG, ponieważ wcześniejsze parametry raczej równają się co najmniej V6 od jakiś 3 litrów w górę
raczej skłaniam się ku kombi, w sedanie może być jednak ciężko o bagażnik, jednak nie zamykam się na to nadwozie, po tym jak trochę pojeździłem SUVem teścia chętnie skłoniłbym się ku temu nadwoziu, ale zastanawiam się nad tym, jak będzie tu z prowadzeniem.
Osobiście patrzę na Lexusy (GS, RX), Range Rovery, Volvo (XC70), Jeep Grand Cheeroke, Infinity FX.
Nie znam tych aut, więc potrzebowałbym Waszej opinii o nich, jak z jakością prowadzenia, kosztami eksploatacji (ofc nie oczekuję z aucie z 4.0 i 300 końmi kosztów Punto, ale rozsądnego kosztu dopasowanego do jakości auta).
Jednym słowem szukam auta idealnego, a od Was potrzebuje pomocy w jego wytypowaniu
Ogólnie nie zamykam się na żadną z marek BMW, Audi, Skody też biorę pod uwagę jeżeli okaże się, że to one najlepiej spełniają moje oczekiwania, ale najchętniej kupiłbym coś z Japonii
HELP
![Szczęśliwy :D]()