Szybkie zadziorne autko do 4 - 5 tys

15 Gru 2016, 13:08

Cześć. Chciałbym kupić sobie jakieś auto z funkcja "fun" czyli ogólnie rzecz biorąc jakiś starsze małe zwinne coupe czy coś podobnego. Zależy mi żeby był dość szybki zadziorny. Myślałem nad Peugeotem 306 ale chciałem się poradzić was może macie jakieś pomysły. Pewnie powiecie że kupię trupa może być trup ma wytrzymać do końca przyszłych wakacji i na zlom a pewnie będę kupował w marcu. Także fajnie by było zobaczyć jakieś propozycje od was atutem będzie napęd na tył. Dzięki i pozdrawiam :ok:
bartoszzz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2011
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

15 Gru 2016, 13:17

Trzeba się dobrze zastanowić zanim będziesz jechał "szybko" tanim autem :naughty:
RWD ford sierra, fwd citroen saxo, znajdziesz w sumie jakieś złomiaste e36
Ogólnie to szukaj tego co nie będzie powodowało niebezpieczeństwa na drodze
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Gru 2016, 13:25

Ja bym szukał jakiegoś w miarę zadbanego Civica V, nawet z małymi silnikami nieźle latają bo sa lekkie :D
Tylko nie takiego który jest pogniły wzdłuż i wszerz, bo nie starczy Ci na jego doprowadzenie do porządku lub 3x więcej włożysz niż dasz za auto.

Ewentualnie Golf III? tylko że zadziorny to raczej nie będzie ale za to dużo śmieci, jest w czym wybierać :wink:
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

15 Gru 2016, 13:28

Civic to może być przegnity i to konkretnie :D

Golf 3 jedynie z 2.0 115 KM, będzie się już zbierać.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Gru 2016, 13:47

Może Daewoo Lanos/Nubira,Fiat Bravo/Brava,Renault Megane,Skoda Felicja.
Z RWD Sierra jak ktoś wyżej wspomniał,E36 w compocie też znajdziesz (Compact),Polonez wbrew pozorom też jest spoko (jeszcze jak znajdziesz z 1.4 od Rovera).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...