05 Mar 2010, 18:25
Witam.
Poszukuję ciekawego samochodu do ok. 9tys zł. Chciałbym przede wszystkim, aby samochód był wyjątkowo żwawy. Tzn. nie chodzi mi tu o 2l silnik turbo, ale o coś co do 100 będzie przyspieszało w granicach 8 sekund i będzie czuć mocno przyspieszenie. Póki co rozglądam się za 323f ba z silnikiem 1.8, lub jakimś civiciem Vgen. Priorytetem właśnie jest dla mnie jest moc samochodu, ale wiadomo że nie chcę czegoś co ma się co chwilę psuć, no i poza tym coś względnie oszczędnego (spalanie na poziomie 11-12 na 100km przy normalnej jeździe nie wchodzi w grę) i wygodnego. Wiem, że sporo jest niepozornych mniejszych samochodów, które potrafią zaskoczyć. Obecnie mam ka 1.3, o którym w życiu bym nie powiedział że potrafi tak jeździć, no ale szczyt marzeń to nie jest, dlatego szukam ciągle czegoś nowego.
Wiem, że kwestia mocy i spalania się wyklucza, ale chociażby taki civic 1.6 z ponad 100 konnym silnikiem jeździć potrafi, a dużo nie spali. Mile widziany jest również delikatny tuning, a przeglądając forum civicclub widzę, że często sporo ciekawych civiców jest do sprzedania.