Szyby samochodowe BENSON

25 Wrz 2017, 09:59

Z tego co mi wiadomo o szybach marki Benson produkt pochodzi z Chin.
Wszystkie części w autach można podzielić na 3 kategorie

- oryginał ( W nowym aucie i do zakupu w serwisie danej Marki )

-oryginalny zamiennik ( dostępne w punktach montażu sklepach . Czy w przypadku części w sklepach motoryzacyjnych . Bez logo VwAudi Toyota ale jakością odpowiadajace oryginałowi.

-zamienniki czyli tutaj mieści się Benson ostatnia kategoria jakościową.

W temacie szyb służę pomocą.
LaikP56
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Vw Bora
Silnik: 1.6 107km
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

04 Sty 2020, 11:49

Witam . Już dwukrotnie reklamowałem przednią szybę do alfy i dwukrotnie zostaje plama niestartej wody na wysokości oczu. Jazda z taką plamą jest bardzo niebezpieczna zwłaszcza jak woda jest brudna co o tej porze roku jest codziennością . Mechanik odsyła mnie do importera i nie wiem co z tego wyjdzie .
Piotrsosno
Obserwowany

04 Sty 2020, 12:57

Jeżeli to nowe auto, to nie dawaj się zbywać. Jeżeli nie gwarancja, to rękojmia. Gwarancja to importer, rękojmia to salon.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV

24 Kwi 2021, 19:51

Dzięki za wszelką pomoc. Ja również niedawno miałem problem z pękniętą szybą. Niestety uszkodzenie było zbyt duże, by udało się je naprawić. Zdecydowałem się na zakup szyby marki Benson. Jej montażem zajęli się pracownicy warsztatu Speed Glass z Pleszewa. Jak dotąd jestem bardzo zadowolony z jej wyglądu oraz jakości wykonania.
Michal80
Obserwowany

23 Lut 2022, 18:12

Mimo, że od ostatniej odpowiedzi w poście minęło ponad 4 lata, postanowiłem się wypowiedzieć w temacie. Pan importer Bensona bardzo się uniósł. Mam (niestety) szybę tego producenta i ma ona certyfikat owszem, natomiast co do jakości - jeszcze tak miękkiej szyby nie widziałem. Ale od początku, kupiłem swoją Imprezę z założoną szybą tego producenta i w zimie, gdy szyba zamarznie i trzeba ją wyskrobać, to rysy na niej zostają po zwykłej plastikowej skrobaczce i to dość głębokie rysy. Miałem sporo różnych samochodów i różnych szyb ale coś takiego widzę pierwszy raz. Dlatego zdecydowanie odradzam zakup tych szyb.
marc120
Obserwowany

24 Lut 2022, 11:39

Kuźwa jeśli to nie szczątkowy przypadek to serio trzeba uważać z zakupem szyb u nich.
Promot
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Seat Ibiza III
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008