REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
yeti65 napisał(a):Szybki, ale Ty piszesz o preferencjach użytkowników, a nie o zależności osiągów do mocy-momentu, a to o tym jest dyskusja. Jeżeli jadę luksusową limuzyną, lub traktoremto wtedy te niutki robią swoje, ale jeżeli zależy mi na osiągach(bezwzględnych), to liczy się jednak moc. To że Ty wolisz więcej niuta, a mniej mocy, nie znaczy, że każdy się z Tobą zgodzi.
Wytłumacz kierowcy rajdowemu, lub motocykliście na ścigaczu, że moc się nie liczy-powodzenia.
yeti65 napisał(a):ytłumacz kierowcy rajdowemu, lub motocykliście na ścigaczu, że moc się nie liczy-powodzenia.
szybki napisał(a):Ok. Widzę że posiadanie racji jest najważniejsze
yeti65 napisał(a):Zdradzę ci jedną tajemnicę, przy 2000rpm zwykłe TDI jest mocniejsze od turbiny z F-16
yeti65 napisał(a):I kto to pisze![]()
![]()
Ja nie muszę mieć racji bo mam dowód
[link do autocentrum.pl wygasł] ... 48&c2=2843
szybki napisał(a):Porównujemy dwie takie same jednostki w takich samych autach mające określone parametry... więc co ma piernik do wiatraka jak wklejasz porównanie małego diesla do większej beny i to jakiej konstrukcji?
yeti65 napisał(a):Jak chcecie jeździjcie sobie momentem. Ja korzystam z MOCY
yeti65 napisał(a):Nie dyskutujemy o pojemności, tylko o mocy i momencie.
yeti65 napisał(a):W okolicach max momentu, czy jednak w okolicach max mocy
fcgetin napisał(a):To ja może odpowiem pytaniem na pytanie
yeti65 napisał(a):Nie uczyli w szkole, że to nieładnie odpowiadać pytaniem na pytanie
yeti65 napisał(a):eby zwykłą osobówką utrzymać prędkość 100km/h potrzeba pewnie z 20-25KM(moc).
Pytanie-
Ile Nm musi mieć silnik by utrzymać prędkość 100km/h
No bo wg Was moc się nie liczy, ważny jest moment