andrewb25 napisał(a):A ty wymagasz od najtańszych budżetówek żeby się czasami nie zepsuło.
Jak najbardziej nie chodziło mi o to, aby auto się nie psuło. Może źle się wyraziłem. Bardziej miałem na myśli samochód, który uchodzi za "mało awaryjny". O ile dobrze się orientuję, to za taki uchodzi np. Toyota Yaris.
demirbiras napisał(a):Kuba22, określ jaką chcesz moc bo 1,4..1,8 nic nie mówi
W O2 jest 1,4 122 konie który jedzie lepiej co chyba logiczne od 1,6 mpi
Tu wychodzi moja słaba znajomość motoryzacji, bo nie wiedziałem o tym, co powyżej napisałeś. Powiem krótko - moc nie jest dla mnie aż taka ważna, oby tylko nie był to silnik bardzo słaby, ani też bardzo mocny. Nie chcę ponad 2.0, bo zapłacę podatek 18.6 % za sprowadzenie z Niemiec. Dlatego napisałem orientacyjnie od 1,4 do 1,8.
demirbiras napisał(a):Mając 2500 € chcąc kupić coś z DE to raczej tylko O1, jeszcze musisz przyprowadzić auto opłacić itd
więc szukaj lepiej za ok 2000 z hakiem
Szukaj 1,6/1,8/1,8T/2,0
Wiem, że poza tym czeka mnie wiele opłat. Mam na to osobny budżet. Na sam samochód mogę wydać 2500 euro.
demirbiras napisał(a):poza tym pytanie dlaczego akurat wybór padł na Octavię? Jest tez Golf, A3 itd
ale są inne kompakty w stylu Octavii masz volvo S40.
Kompletnie nie zależy mi na Octavii, ale nie znam się bardzo i akurat taki przykład podałem. A do Volvo S40, to chyba części drogie i lubi się zepsuć... Prawda?