Tani oraz dobry warsztat\mechanik w Warszawie?

09 Lut 2016, 10:28

mam nadzieję, że nie zostanę potraktowany jako spam - mam pytanko - korzystał ktoś może z usług tego warsztatu przy nałęczowskiej 31b ? jakieś opinie ? chciałbym naprawić rozrusznik, a mam ich praktycznie pod domem
panmireczek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 09 1990
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4

28 Lut 2016, 13:32

Moim zdaniem jednym z lepszych warsztatów jest Robcar. Robią przeglądy i naprawy samochodów osobowych wszystkich marek, mają w ofercie też odgrzybianie klimatyzacji samochodowych. Ja jestem zadowolony ich usług.
emil9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 2006
Auto: Audi A4
Paliwo: Benzyna

10 Mar 2016, 15:21

Hej, poleci mi ktoś warsztat po zachodniej stronie Warszawy? Mieszkam tu od niedawna i jeszcze nie mam wyrobionej opinii, a trzeba będzie powoli ruszyć się na jakiś przegląd :)
Matti517
Nowicjusz

Auto: Hyundai Santa Fe

21 Mar 2016, 13:08

Po zachodniej to ja mogę! :)
Chociaż zachodnia strona, to też dosyć szeroookie pojęcie (a może bardziej długie?).

Od zeszłego roku korzystam z salonu w okolicach Okęcia, ale to ASO, więc nie wiem, czy jesteś zainteresowany...? Bo ludzie zazwyczaj unikają ich jak ognia, że niby drożej. Może i drożej, ale ja się czuje przynajmniej bezpiecznie, zostawiając im swoje auto :)
KateKA
Nowicjusz

Auto: Hyundai Elantra

18 Kwi 2016, 12:12

Hej KateKA,
umówiłem się na wizytę w tym salonie, który mi poleciłaś (dzięki za PW!). Byłem już na przeglądzie, więc postanowiłem napisać i dać znać innym, jakie są moje wrażenia. Salon nazywa się Motortest, gdyby ktoś chciał poszukać ich w sieci, czy na fb.

Jest to ASO Hyundaia, mają na miejscu warsztat, sklep i salon. Na wizytę czekałem dwa dni (rejestracja przez telefon). Budynek trochę wiekowy, ale odremontowany. W środku wygląda już bardzo dobrze i mają cały potrzebny sprzęt, nie jest to garaż z jednym podnośnikiem ;) Przegląd poszedł sprawnie i szybko, samochód do odbioru na godzinę. Przed przeglądem długo ze mną rozmawiano i wyjaśniano, co będzie robione, chociaż próbowałem tłumaczyć, że to nie jest mój pierwszy raz... No, ale lepiej w tę stronę. Cena nie była super niska, ale nie zbiła mnie też z nóg. Generalnie jestem zadowolony, spodziewałem się, że będzie więcej problemów, pojawią się próby wciskania jakiś dodatkowych usług itp.

Ja mogę polecić ich dalej, odpowiedzieć na jakieś dodatkowe pytania, jak ktoś jest zainteresowany.
Matti517
Nowicjusz

Auto: Hyundai Santa Fe

09 Maj 2016, 22:17

Ja jeżdżę do Green-Car w Nadarzynie pod Warszawą. Warsztat jest dobry, nie za drogi, ceny na pewno lepsze niż w stolicy. Od dwóch lat korzystam tylko z tej firmy, wolę nadłożyć drogi a mieć pewność, że dobrze załatwią sprawę.
Franki83
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 2002
Przebieg/rok: 39tys. km
Auto: kupuję nowe

16 Maj 2016, 20:26

Cześć, ja mogę polecić bardzo dobry warsztat samochodowy, młody zespół, ale znają się na pracy.

Nie jest w Warszawie, ale nie daleko w Markach.

telefon do nich 797 665 768

Naprawdę warto, nawet przez telefon wstępnie mogę zrobić wycene.

Często mają promocje.
Anna8Insignia
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 11 2012
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Opel Insignia
Silnik: 1.9 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

20 Maj 2016, 09:21

Mam dobre doświadczenia z warsztatem Auto Młynarski -www.auto-mlynarski.pl. To jest na ulicy Chodeckiej. Naprawiają auta wszystkich marek, nie tylko osobówki, ale też dostawcze. Ja właśnie miałem wypadek dostawczakiem i tutaj mi blacharkę z OC zrobili.
tyga33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 1993
Przebieg/rok: 48tys. km
Auto: Audi A4 B7

20 Maj 2016, 21:17

Polecić mogę z czystym sumieniem mojego mechanika na PW. Aczkolwiek jego specyfika to wykręcanie świec żarowych i wtryskiwaczy. W tym wyspecjalizował się i od kilku ładnych lat codziennie ma z tym styczność. Ceny ma przyzwoite.
adam497
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 06 1992
Auto: honda

23 Maj 2016, 12:39

witaj, wlasnie tak samo poszukuje warsztatu specjalizującego się w mercedesach. Na chwile obecna znajomy polecil mi fabryczny salon mercedesa przy ul. Daimlera. Przejade się tam na początku przyszłego tygodnia i napisze dla innych gdyby szukali podpowiedzi od użytkowników. Tymczasem jak ktos zna inne warsztaty godne polecenia to napiszcie mi.
mariuszowy
Nowicjusz

Auto: fiat 126p

20 Cze 2016, 19:59

Korzystam z tego samego warsztatu co połowa mojej zmotoryzowanej rodziny, czyli firma. Tata, wujkowie i znajomi korzystają z usług tego serwisu od blisko 30 lat! Do tej pory niczego nie spaprali i oby tak było cały czas :)
korniszon79
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 1998
Przebieg/rok: 42tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

21 Cze 2016, 13:25

Dzień dobry. Pilnie poszukiwany mechanik samochodowy, najlepiej Warszawa. Polecono mi stację[reklama] ale nie znam nikogo kto by już korzystał z ich usług. Będę wdzięczny za pomoc :)
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 22 Cze 2016, 10:20, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Perfidna reklama
dawidbady35
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 03 2000
Auto: Opel

23 Cze 2016, 11:39

Ja nie jeżdże do mechaników w Warszawie bo strasznie zdzierają. Od lat mam zaufanego mechanika w Nadarzynie. Jacek Chojnacki. Zawsze byłem zadowolony z usługi i z ceny, jaką za nią płaciłem. Świetnie też mi doradził odnośnie podkręcenia silnika.
krzysztofdab
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 04 2011
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.4 ZETEC
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Cze 2016, 11:50

Ja w Wawie zawsze korzystam z firmy holującej auta. Dobre u nich jest to że prowadzą zakład mobilny tzn. jeśli potrzebujesz to przyjadą do ciebie żeby pomóc w naprawię ewentualnie jak cos poważnego to biorą na lawete i naprawiają u siebie. Do tego maja usługi pomocy drogowej z której też już korzystałem jak siadło mi auto w centrum miasta po pracy;/
kryształ

24 Cze 2016, 14:08

witam, jestem tu nowy i chcialbym sie dowiedziec czy ktoś poleca warsztat mercedesa na ulicy dailmlera w warszawie. pozdrawiam
imbir123
Obserwowany

Auto: mercedes