Tani pierwszy samochód

06 Maj 2012, 11:32

Witajcie ;)
Jako że mam nadzieję, że zaliczę maturę, to będzie trzeba czymś dojechać na jakąś uczelnię ;) I pojawia się problem, bo zbytnio nie mam pojęcia nad jaką furmanką się rozglądać. Dokładnie nie znam budżetu jakim będę dysponował, ale dla bezpieczeństwa określmy go na około 4 tys zł. Samochodzik ma być w miarę mały, oszczędny i nie gubił części. Od zawsze podobały mi się Civiki V i skłaniałbym się ku niemu. Myślałem o jakimś Seicento, ale obecnie się nim wożę, więc dobrze byłoby rozejrzeć się za czymś innym. Myślałem jeszcze o Golfie III, bo od czasu mam okazję się nim wozić i bardzo wygodnie mi się nim śmiga. Silnik nie musi być mocny. Teoretycznie wystarcza mi obecne 0,9 w Seju, ale tylko gdy jeżdżę sam :P
luq92
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 01 2011

06 Maj 2012, 13:33

W przypadku Civica może być problem ze znalezieniem dobrego egzemplarza,gdyż większość jest już zmęczona przez młodych nastolatków.

A co powiesz na to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] link tylko przykładowy.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

06 Maj 2012, 13:41

Ogólnie maszynka w miarę fajna, ale bardziej odpowiadałby mi samochód z mniejszym motorem. Nie wiem jakie inne silniki ma ta Renówka.
luq92
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 01 2011

06 Maj 2012, 13:46

[link do oferty na Allegro wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Supra - 5 rzeczy o których warto wiedzieć
    Toyota Supra to ikona samochodów sportowych i bardzo ważny model w historii Toyoty. Pierwsza Supra pojawiła się na rynku pod koniec lat 70. i aż do 2002 roku samochód był sprzedawany nieprzerwanie w postaci ...