Tani samochod do nauki driftu

14 Lis 2010, 16:40

niemowie o tuningu ale o tym ze ten samochód jest niezawodny a ja jeżdżę ostro i zmieniam w nim tylko kapcie :!: :!:
nissan is good
Nowicjusz

Miejscowość: gdańsk

14 Lis 2010, 17:07

To współczuję samochodu i podejścia jak tylko kapcie zmieniasz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

14 Lis 2010, 17:20

to raczej normalka że przy drifcie zmienia się często opony.
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

14 Lis 2010, 17:28

nissan is good napisał(a):niemowie o tuningu ale o tym ze ten samochód jest niezawodny a ja jeżdżę ostro i zmieniam w nim tylko kapcie :!: :!:

Cieszę się że jest też ktoś z S13 na forum oprócz mnie :) Powiadasz że nie zawodny, powiedz mi od kiedy go masz ? Jeżeli zmieniasz olej co 5tys km najlepiej Motul, zainwestowałeś w turbotimer lub jeżeli go nie masz to dbasz o chłodzenie turbiny to powinno być ok. Oczywiście zostają jeszcze Panewki. Nie wiem czy robiłeś już remont czy nie ale to jest główna wada CA.
MordaS13

14 Lis 2010, 18:09

mam ten samochod od roku ale z konieczności wymieniam tylko opony panewki,olej itp. żadziej
nissan is good
Nowicjusz

14 Lis 2010, 18:53

nissan is good napisał(a):mam ten samochod od roku ale z konieczności wymieniam tylko opony panewki,olej itp. żadziej

Coś mi się zdaje że ściemniasz....masz go od roku i twoje hasło :cyt: "panewki, olej itp. rzadziej" jak można w ciągu roku panewki "rzadziej" wymieniać hehehe. Chciałbym zobaczeć jak wygląda twój WAŁ po którymś tam szlifie. Z tego co wiem w CA wytrzymują 2-3szlify. Ale w przeciągu chłopie 20lat. Chyba że naprawdę nie dbasz o ten samochód. Ja mam wał nominalny i dopiero teraz będę miał pierwszy szlif. Więc coś kręcisz kolego...

Spytam tylko o dwie rzeczy i będę już wszystko wiedział.
Pierwsze: Najprostsze chyba gdzie się u ciebie włącza lampy do góry ? (bez zaświecania, tylko wysunąć lampy)
Drugie: W którym miejscu jest intercooler ?

W sumie wszystkie te rzeczy pewnie znajdziesz w necie i mi odp. Ja Ci jakoś nie wierzę....
MordaS13

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Produkcja Opla Cascady w Gliwicach od 2013 roku
    To był wielki dzień dla gliwickiej fabryki Opla. Kiedy pierwszy egzemplarz modelu Cascada, eleganckiego, średniej wielkości kabrioletu Opla, zjechał z taśmy montażowej. Numerem jeden był Opel Cascada w kolorze białym "Seashell", ...
    Moto Sport & Tuning Show 2015 / relacja
    Pierwsze Targi Pojazdów Sportowych i Tuningu – Moto Sport & Tuning Show odbyły się w miniony weekend w Warszawie. Było to jedyne takie wydarzenie w Warszawie, gdzie można było zobaczyć samochody sportowe ...

14 Lis 2010, 18:57

Ja w STI tez zmieniam tylko kapcie :lol: :shock:
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

14 Lis 2010, 19:00

1.przełócznik mam zmieniony i po modefikacji jest na dachu
2.intercooler jest przed prawym kolem
Ostatnio edytowany przez nissan is good, 14 Lis 2010, 19:15, edytowano w sumie 1 raz
nissan is good
Nowicjusz

14 Lis 2010, 19:10

To forum spada na psy, większość pytających tu to dzieciaki mające za dużo czasu. Najlepiej nie odpowiadać w ogóle w tematach z drogimi, eksluzywnymi, zbyt sportowymi autami. :???:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

14 Lis 2010, 19:19

dervu napisał(a):To forum spada na psy, większość pytających tu to dzieciaki mające za dużo czasu. Najlepiej nie odpowiadać w ogóle w tematach z drogimi, eksluzywnymi, zbyt sportowymi autami. :???:

Exactly. Nic dodać nic ująć.
MordaS13

14 Lis 2010, 19:26

czy ktoś wie gdzie w necie można kupić zawór turbiny do nissan 200sx s13
nissan is good
Nowicjusz

14 Lis 2010, 19:28

w Turbo Shopie, na sklepsportowy.nissan.pl :lol:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

14 Lis 2010, 19:36

dervu napisał(a):w Turbo Shopie, na sklepsportowy.nissan.pl :lol:

hehehe :grin:

nissan is good napisał(a):czy ktoś wie gdzie w necie można kupić zawór turbiny do nissan 200sx s13

kolego Nissan is good , chodzi Ci o zawór upustowy Tak ? To wystarczy troszeczkę poszukać
choćby na alledrogo. [link do oferty na Allegro wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł] troszeczkę chęci.
MordaS13

14 Lis 2010, 19:41

thx :!:
nissan is good
Nowicjusz

14 Lis 2010, 19:45

Przecież kolega w nissanie tylko kapcie wymienia ponoć. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW