Tani samochód - zakup kontrolowany

31 Sie 2018, 10:41

Carina z tym przebiegiem to jest nic,one spokojnie robią po 500-600tysięcy a nawet i więcej. Ta z linku też ma dwulitrowy silnik więc spalanie będzie na poziomie 10-11l po mieście do tego obstawiam stary 12letni gaz..

Accent bardzo ładny :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2018, 14:30

Barol napisał(a):Carina z tym przebiegiem to jest nic,one spokojnie robią po 500-600tysięcy a nawet i więcej

Potwierdzam,
O ile już nie ma tych 600 tys.
Kolega złomował Passata b3, 2.0 benz który do polski z niemiec trafił z rzekomym przebiegiem 250 tys. po czym tenże kolega zezłomował go , bo zrobił kolejne 250 tys. i jakież było jego zdziwienie jak gdzieś w papierach które się zawieruszyły znaleźli jak ten samochód opuszczał niemcy to na ostatnim przeglądzie miał 460 tys. czyli auto miało 710 tys. i dalej by jeździło ale sanki silnika się złomały i niechciał już tego naprawiać natomiast silnik normalnie pracował i pewnie zrobil by jeszcze z 100-200 tys. ale proste 2.0 8v 115KM to był silnik nie do zarżnięcia.

polska to dziwny kraj..w innych krajach europejskich samochody jeżdżą i mają przebiegi rzędu 250-350-450 tys i tak stoją do sprzedania
a u nas każdy chce auta z przebiegiem 150 tys. nie ważne czy suto ma 5 lat czy 25
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

31 Sie 2018, 17:38

Witam,
chciałem serdecznie podziękować za pomoc w wyborze auta.
Celia odpadła ze względu na koszta utrzymania.
Toyota corolla gruz i złom.
Natomiast wziąłem hyundaia accenta. O dziwo auto od dziadka, wyrwałem je za 1600 zł z oponami passio letnimi (nówki na aluskach) i zimowe na 2 sezony na stalowych.
Technicznie autko rewelacyjne ! pali na dotyk, nie ma wycieków, wymienione kielichy, rozrząd robiony na 150 tyś km, wymienione wszystkie filtry.
Do zrobienia mam progi i konserwacje podwozia na zimę (stan od spodu lepszy niż w mojej byłej b6 z 2004 r). Brak rdzy, wspawane nowe nadkola bo tamte były pordzewiałe, niestety lakiernik się nie popisał i zrobił brzydkie zacieki, i fatalnie odciął malowanie na słupku. Ale to pal licho, jak autko mi ładnie zimę przejeździ to na przyszły rok poprawię to u swojego szpeca i założę centralny zamek.
Przebieg oryginalny, kierownica ładna.
Kurde jak za 1600 zł to okazja jak nic.
Dzięki koledzy, szerokości

A no i okazało się że to jest 1.3 60 km ale to juz mi bez różnicy
Divinity
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: ford focus mk2 kombi
Silnik: 1.8 tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drogo, szybko i luksusowo - zestawienie wyjątkowych coupe!
    Tendencje wzrostowe w segmencie samochodów premium są mocno widoczne na rynku polskim od dobrych kilku lat. Sprzedaż rośnie systematycznie, dzięki czemu według danych pochodzących z raportu PZPM, w roku 2015 auta luksusowe ...