Tanie auto które mało pali

09 Sie 2023, 07:02

Przemko1995 napisał(a):spalanie 5.5 litra w mieście

Taa akurat.. tyle to nawet Seicento 1.1 nie spali po mieście a miałem do czynienia z dwoma i jedna 900 i wszystkie paliły w granicach 7l po mieście.

Przemko1995 napisał(a):Za takie pieniądze jakie koleś chce za tego peugota, to ona kupi pandę 2 i to nowszą niż peugeot

O ile nowsza? 2-3lata? I co z tego jak zgnije po zimie do tego do 4500-5000zł nie ma za bardzo w czym wybierać bo same zgniluchy albo vany..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sie 2023, 07:08

Przemko1995 napisał(a):tylko czy udokumentowane jest to w jaki kolwiek sposób, że silnik ma mniej niż 120 tyś km przebiegu jak pisze ogłoszeniodawca.. Wszystko zawsze pięknie ładnie a potem problemów kupa..

Szuka Kobita piździdła do jazdy, coś co jest tanie w naprawach i ekonomiczne, więc trzymam się przy tym by kupiła sobie pandę 1.1 i to wystarczy, spalanie 5.5 litra w mieście a po za miastem na drodze Częstochowa - Łask moje spalanie przy prędkości 70-80 km / h wynosiło 4 litry na setkę, sprawdzone wiele razy różnymi metodami i tyle wychodziło. Ponadto wiele osób to potwierdzi, którzy pandy mają, że faktycznie mało pali.

Za takie pieniądze jakie koleś chce za tego peugota, to ona kupi pandę 2 i to nowszą niż peugeot.. Zrobi jak uważa, nawet części są o niebo bardziej dostępne do pandy na każdym zakręcie i to w śmiesznych pieniądzach, czy to nowe czy też używane, zawsze i wszędzie coś znajdzie do pandy.

Kolego drobna rada.

Przy takich chrupach nie patrzysz czy przebieg silnika jest udokumentowany tylko na stan auta (ogólny).
Do tego bierzesz wszystko co trzyma się kupy technicznej i korozyjnej bez podziału na zasługi pandy albo innego chrupersa.

Panda będzie tak samo dobra jak ten pug o ile jej stan będzie ok.bo ani pug ani panda nie są czymś wyjątkowym.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Sie 2023, 07:43

Szanowny Kolego! :P ja nie neguję peugota, ja tylko się czepiłem tego, że skoro ktoś napisał że silnik po wymianie i tyle czy tyle ma nalatane to uważam, że na swój argument ma jakąś podpórkę.. Czy rozumiesz teraz sens mojej wypowiedzi? :?: :) A chwalę co miałem i mówię z mojego punktu widzenia co bym brał, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)
Może kiedyś zostanę mechanikiem :ok: :mrgreen: :lol:
Przemko1995
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać?
    Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...