Kacpero223 napisał(a):Wiem że Avensis 2.0 d4d jest niezniszczaln ale co do Corolli to nie wiem, ale też warto pomyśleć, kurde ale środek Corolli jest tak mało bogaty, no tak tak wiem... za 10 tysięcy czego ja chce....
W przypadku corollki e11 większość diesli d4d była w wersji wyposażenia sol czyli 4xp.p elektryka i welurowe siedzenia więc bidy nie ma. Jak kupisz ją nie złożoną z 3szt. albo z przebiegiem 500tyś.km to na spokojnie odłożysz kaskę na coś "lepszego" bo nic nie wydasz na naprawy i d4d ma bardzo mały spadek wartości.
Dam Ci prosty przykład, mój przkład
Sprowadziłem e11 d4d 5d z przebiegiem 120tyś.km za 9k. z opłatami i starterem wyszła 12k. zrobiłem nią ponad 100tyś.km. lejąc tylko paliwo, wymieniając olej, sprzedałem ją za 11k.
Teraz pomyśl który z Twoich typów za 10k po zrobieniu 100tyś. będzie wymagał tylko lania paliwa i nie straci na wartości. Jeżeli masz wątpliwości sprawdź na allegro ile kosztuje np: pug 206 z dowolnego rocznika i ile kosztuje ten sam model 2lata później.
Jako ciekawostke możesz też zobaczyć mobile.de ile kosztują e11 d4d i pomyśl czemu?
Albo zobacz ceny wszystkich diesli tojki z blokiem CT czyli Carina 2/E, stara Camry TD, Aven td/d4d ...