Tanie radio do BMW

07 Kwi 2017, 09:39

Witam wszystkich serdecznie

Chciałbym kupić radio do 200/250zł max (preferuje do 200)
wymagania mam niskie: ma grać jak najlepiej w tej cenie i tak wszystko bedzie lepsze jak oryginalne radio bmw które nie można powiedzieć że gra.

Jeżeli jest sens szukania radia w tej cenie z bluetooth to jest to jedyna rzecz której bym używał, a reszta to raczej preferuje, żeby w miarę odtwarzało fm :D
nic poza tym. Zostawiam fabryczne głośniki bmw e46

Dlaczego piszę tutaj? liczę na jakieś propozycje co kupić bo przeglądając alledrogo widze mnóstwo radioodtwarzaczy ale jestem zupełnie zielony w tym
hihohiho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 03 2008
Auto: Peugeot 307
Paliwo: Diesel

07 Kwi 2017, 18:42

TOKIO
To ci w zupełnosci wystarczy.. USB, SD i AUX - czego chcieć więcej ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

08 Kwi 2017, 05:39

Czy odczuje dużą różnice pomiedzy tym fabrycznym a tym tokio?
Sam znalazłem takie: SONY DSX-A400BT
W cenie 220zl z roczna gwarancją. Ma dodatkowo bluetooth, ale bardziej zalezy mi na lepszej jakosci drzwieku niz na jego nosniku. Które z nich lepiej zagra? Nie ukrywam ze licze na jakikolwiek bass (w porownaniu do fabrycznych) mam pociagniete kable do subwoofera (tak mysle) po poprzednim wlascicielu i gdyby nadal glosniki nie dawaly rady zapodać bassem to zastanowilbym się nad subwooferem ale jak wspomnialem nie jestem melomanem:p

Zakup tego radia traktuje troche jak inwestcje ktora zwroci sie przyjemnoscia z jazdy wiec chcialbym kupic cos najlepszego w tej cenie. Dzieki za propozycję rozważę.
hihohiho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 03 2008
Auto: Peugeot 307
Paliwo: Diesel

18 Kwi 2017, 13:51

Jakie masz tam w E46 radio że tak kiepsko gra?

Widzę że @silvo44 radzi ci "Blaupunkt Tokyo 110" całkiem rozsądna propozycja w przystępnej cenie :) Może być jeszcze Blaupunkt Manchester 110 jak potrzebujesz napędu CD.

To które podałeś SONY DSX-A400BT wychodzi poza ramy budżetu bo jego ceny zaczynają się od 300zł.

W tej cenie nie polecam radyjek z BT bo nie znajdziesz nic wartego uwagi.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

18 Kwi 2017, 15:04

Na napęd CD bym nie liczył - przechowywanie płyt jest uciążliwe. Raczej skłaniam się ku SD - 16 czy 32 GB to kupa muzyki i czytnik jest schowany w przeciwieństwie do USB - już kilka penów złamałem, bo wystają z kokpitu.
Ostateczny wybór należy jednak do usera - powodzenia..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0

19 Kwi 2017, 19:58

silvo44 napisał(a):Na napęd CD bym nie liczył
Ja chyba też bym kupił bez napędu CD, ale jednak jakość muzyki jest lepsza z oryginalnych płyt CD. Jeżeli już mp3 to muszą być odpowiednio przekonwertowane z wysoką jakością.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda latem na zimówkach to zły pomysł
    Możesz nie być tego świadomy, ale pewnie w Twoim kręgu znajomych czy sąsiadów znajdzie się ktoś, kto jeździ na oponach zimowych. A może robisz to właśnie Ty? Czy warto tak ryzykować? Nie każda opona potrafi zapewnić ...

26 Kwi 2017, 14:04

Ja bez CD nie wyobrażam sobie radia, powód jest prosty po prostu uwielbiam kupować płyty:d No i jest 100 procent oryginalny dźwięk :) Dla mnie to ważne.
Grozer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 10 2005
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: RENAULT MEGANE SPORT
Silnik: 1.6B
Paliwo: Benzyna