Taniejące paliwo na stacjach benzynowych

25 Mar 2020, 23:54

Zauważyłem dzisiaj, że na wielu stacjach w Warszawie ceny paliw a Pb95 spadły poniżej 4zł za litr, a przypuszczam że to jeszcze nie koniec spadków. Sprawdziłem że cana za baryłkę dzisiaj nawet wzrosła ale i tak ma rekordowo niski poziom.

Przypuszczam, że ceny na stacjach jeszcze mogą spaść. Chodzi tu pewnie o sam popyt na ten surowiec, a w tej chwili jest on bardzo mały bo niewiele ludzi przemieszcza się i z reguły pracują zdalnie.

Ciekaw jestem jak to wygląda w innych regionach naszego kraju ale i za granicą.

Jak widać to jedyny plus koronawirus, no może jeszcze mamy przez to mniej zanieczyszczeń odprowadzanych do atmosfery.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Mar 2020, 07:50

We Francji ceny paliw spadły o 30 centów, dostaliśmy areszt domowy więc na drogach pustki, nie funkcjonuje nic poza marketami
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Mar 2020, 10:12

Kao napisał(a):dostaliśmy areszt domowy więc na drogach pustki, nie funkcjonuje nic poza marketami
Słyszałem dzisiaj że mają Wam go przedłużyć z dwóch do sześciu tygodni. Nie wiem jak to będzie wszystko funkcjonowało przy takim przestoju ;/

Co do ceny na stacjach benzynowych to rano jechałem i na stacji na której wczoraj cena była 3,95zł, dzisiaj było już o 10gr taniej (pod Warszawą). Pamiętam że jeszcze dwa tygodnie temu tankowałem po 4,95zł Pb95.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Mar 2020, 10:27

Dokładnie....jedyny plus koronawirusa to te spadające ceny paliwa....
RobertoN
Początkujący

26 Mar 2020, 12:16

Cichy77 napisał(a):Słyszałem dzisiaj że mają Wam go przedłużyć z dwóch do sześciu tygodni. Nie wiem jak to będzie wszystko funkcjonowało przy takim przestoju ;/
to z dnia na dzień się zmienia więc nie wiadomo co będzie ale z powodów ekonomicznych i gospodarczych ruszają firmy które mogą coś produkować, naprawiać, remontować, sklepy z materiałami budowlanymi, transport itp. Więc może nie będzie najgorzej.

RobertoN napisał(a):Dokładnie....jedyny plus koronawirusa to te spadające ceny paliwa....
Co z tego jak jeździć nie można :/
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...
    Kultowe japońskie samochody sportowe
    Japońscy producenci nie bez powodu słyną z konstruowania zgrabnych roadsterów i wyjątkowych sportowych samochodów. Wiele modeli stworzonych w Kraju Kwitnącej Wiśni na stałe wpisało się w historię motoryzacji ...