Tankowaliście paliwo AMIC 95 PRO - jakieś opinie?

11 Paź 2022, 17:29

Po drodze mam stację AMIC i zauważyłem że mają paliwo co ciekawe benzynę 95 w opcji PRO nawet nie mają takiej 98. Ciekaw jestem czy warto sobie zawracać nim głowę, oczywiście jest trochę droższe od zwykłego 95 ale czy ma aż tyle plusów że warto za nie przepłacać?

Na stronie czytałem że sporo dodatków bla, bla, bla tak jak zawsze i że obniża zużycie paliwa... :shock:

Jak macie jakieś doświadczenie z tym paliwem to piszcie bo zastanawiam się mocno czy nie spróbować.
Beks
Nowicjusz

12 Paź 2022, 11:05

U mnie to paliwo Pb95 PRO jest droższe o 20 gr na litrze, a średnio tankuję około 40-45 litrów więc wolę lać zwykłą Pb95 i raz na jakiś czas (co 5-6 tankowań) dać sprawdzony dodatek do paliwa np. do ochrony, czyszczenia układu wtryskowego. Kiedyś, chyba w zeszłym roku zatankowałem prawie pełny bak tego paliwa z ciekawości ale nie zaobserwowałem jakiś różnic które by przemawiały za korzystaniem z tego paliwa. Same paliwa mają dobre bo dużo tankowałem LPG i i filtry nie były złe po przebiegu 10tkm jak sprawdzałem przy wymianie.

Ostatnio trochę mniej tam tankuję bo mam inną stację z trochę tańszym paliwem w podobnej odległości :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
    W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...