Tankowanie paliwa w hybrydzie Toyoty

22 Maj 2023, 15:47

Trafiłem dzisiaj na ciekawą naklejkę która znajduje się w samochodzie hybrydowym Toyoty sprowadzonym z USA. Wiem, że mało kto czyta takie informacje ale mnie to zaciekawiło. Zobaczcie sami to tam jest napisane załączam zdjęcie i tekst oraz jego tłumaczenie.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Oryginalny tekst: "Complete reflueling within 30 minutesof opening fuel filter door. if refueling more than 30 minutes after opening tje fuel filter door, pusg the fuel filter door opener switch again, or fuel may overflow during the reflueling process."

Po przetłumaczeniu: "Uzupełnij paliwo w ciągu 30 minut od otwarcia pokrywy filtra paliwa. W przypadku tankowania po więcej niż 30 minutach od otwarcia drzwiczek filtra paliwa, ponownie naciśnij przycisk otwierania drzwiczek filtra paliwa, w przeciwnym razie paliwo może przelać się podczas procesu tankowania."

Tak sobie myślę, że musi to mieć chyba jakiś związek z zaworem odpowietrzania zbiornika paliwa podczas tankowania. Co myślicie macie jakiś pomysł dlaczego tak?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Maj 2023, 10:12

W Toyocie RAV4 rzecz jasna hybrydowej z EU (kupiona w Polsce) nie ma nic takiego. Załączam fotkę.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Moskito
Początkujący

Zdjęcia: 17
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Udoskonalone manualne i automatyczne skrzynie biegów Opla
    Dzięki licznym poprawkom w konstrukcji wewnętrznej i mechanizmach dźwigni druga generacja pięcio- i sześciobiegowych skrzyń Opla w porównaniu z konkurencją uzyskała doskonałe wyniki w zakresie jakości zmiany biegów. ...