Cześć mam Toyotę Yaris 2001r i po wymianie opon z letnich na zimowe coś zaczęło mi trzeć przy hamowaniu w tylnym prawym kole, ale nie dzieje się tak przy każdym hamowaniu. Jaka może być tego przyczyna?
Dużo nn przyczyn. Jaka to była wymiana? Przekładka opon czy wymiana całych felg? Jeśli tak to na aluminiowe? Jakie szpilki? Hamulce z tylu bębny czy tarcze?
Przekładane były opony na felgi aluminiowe. Z tyłu są bębny. Dodam, że to nie jest ciągłe tarcie tylko od czasu do czasu. Czasem bardziej, a czasem wcale.
Wymiana opon to może być zabieg okolicznośći. Tarcie w układzie hamulcowym przeważnie oznacza zużycie jakiegoś elementu. W Twoim przypadku szczęk hamulcowych lub innego elementu który znajduje się w środku. Być może pękła jakaś sprężyna która naciąga szczęki. Szpilki którymi przykręcone jest koło nie zostały zamienione?
Jak sprawdzić / obliczyć szerokość felgi? - instrukcja Większość felg myślę, że jakieś 90% będzie miało specjalne oznaczenia co do rozmiaru i wystarczy tylko je odczytać. Jednak zdarzają się też takie które ich nie posiadają i wtedy pozostanie nam obliczyć szerokość felgi ...
Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne! W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.