Tarcze hamulcowe-ford Mondeo .POMOCY

23 Lip 2008, 06:46

Dzień dobry, chciałbym się poradzić odnośnie tarcz hamulcowych do forda mondeo. Mam takowy samochod (rocznik 1995) i muszę wymienić w nim tarcze hamulcowe. Pytalem o nie w sklepie motoryzacyjnym i koszt jednej tarczy do 110 zł więc komplet na przód kosztuje mnie juz 220 plus klocki hamulcowe 110 więc suma to 330... ale znalazlem takie ogloszenie na allegro.pl

[link do oferty na Allegro wygasł]

i mam teraz takie pytanie, co sądzicie o tych tarczach i klockach? czy ta firma jest dobra? i czy nie będą one jakieś wadliwe.. cena jest kusząca no ale wolę się doradzić czy aby napewno będą pasować i czy są coś warte. Bardzo proszę o odpowiedź:)
cronaldo1986
Nowicjusz

• 23 Lip 2008, 14:00

Jeżeli pisze,że będą pasować,to z pewnością pasować będą.Ale po ich założeniu,może okazać się,że to zwykła tandeta,a za taką cenę,nie możesz z pewnością się niczego dobrego spodziewać.Klocki podczas hamowania moga piszczeć i pewnie zużyją sie o wiele szybciej.Może tez być mniejsza skuteczność hamowania.Ceny części,które podałeś,to ceny normalne.Jeżeli chcesz mieć spokój podczas jazdy,to lepiej daj więcej kasiury i kup porządne.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS - samochód do driftu
      Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...