Tarcze i klocki hamulcowe - RIDEX

08 Lis 2018, 17:43

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może zna i stosował klocki lub tarcze hamulcowe firmy RIDEX? Czy warto je kupić jako zamienniki? Dodam iż mam na utrzymaniu samochód jednak nie mam stałej pracy, więc budżet mocno ograniczony bo jeszcze się uczę. Jeżdżę raczej ostrożnie :)
MrCiastek
Nowicjusz

09 Lis 2018, 10:40

MrCiastek napisał(a):czy ktoś może zna i stosował klocki lub tarcze hamulcowe firmy RIDEX?
Nie polecam wynalazków nawet przy ograniczonym budżecie.
Napisz jaki masz samochód z którego roku i jaki tam siedzi silnik. Podaj jaki masz też budżet na zakup części. Rozumiem że ma to być komplet klocków hamulcowych z tarczami na przód?

Pamiętaj o tym że nie zawsze warto kupować najtańszych rzeczy bo dwa razu się na tym zazwyczaj traci więc jak chcesz to podaj powyższe informacje a my postaramy się pomóc w temacie.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

09 Lis 2018, 22:41

Ja pierwsze słyszę o takiej firmie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lis 2018, 19:28

Chevrolet Epica 2.0 CRDI . Najlepiej jakby to był komplet tarcze klocki przód i tarczo - bębny klocki tył. W tym problem właśnie że budżet max 600 zł.
MrCiastek
Nowicjusz

10 Lis 2018, 19:33

Firmę znalazłem w aplikacji AUTODOC
MrCiastek
Nowicjusz

10 Lis 2018, 21:21

Zrób sobie w tym miesiącu porządnie przód, a tył zostaw za miesiąc/dwa (i tak hamuje w mniejszym stopniu).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...