REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
No to dziwne bo Ja u siebie z zimmermannami nie miałem nigdy problemów i nawet chciałem je tu polecićk4myk1337 napisał(a):kupiłem do niej Zimmermanny Sport, przód tył u długo nie pojedzilem ponieważ przód zaczął bic
Mogły to być np. tarcze ATE bo z tego co pamiętam dla BMW ta firma dostarczała tarcze.k4myk1337 napisał(a):zmieniłem później na OEM ASO BMW i nie uświadczyłem tego problemu
No dokładnieKao napisał(a):Ale oryginały to też firma zewnętrzna robi więc ja osobiście nie rozumiem logiki dopłacania za znaczek
Nie miałem sport ale zawsze komplet tarcz z klockami tej samej firmy i nie było problemów. Nawet zakładałem u znajomego w Dodge Grand Caravan który jest ciężki, a tarcze nie są za duże i nic się nie działo, był zadowolony.k4myk1337 napisał(a):A jakie miałeś/masz Zimmermany ?
Mam w jednym samochodzie komplet ATE z tyłu i problemem jest z nimi taki że szybko łapią nalot rdzy jak jest mokro, a szczególnie jak po jeździe w deszczu auto wstawisz na noc do garażu (lub myjesz i zostawisz na jakiś czas po umyciu nie ruszane) nawet zdarzyło się że klocki lekko przywarły. Nie wiem o co z nimi chodzi ale trochę mnie to wkurza. Poza tą dolegliwość są ok.k4myk1337 napisał(a):Albo jakie wy macie zestawy w jakich samochodach i jak się spisują ?
Rokiko napisał(a):Mam w jednym samochodzie komplet ATE z tyłu i problemem jest z nimi taki że szybko łapią nalot rdzy jak jest mokro