Taryfikator mandatów na 2009 - Czy wogóle istnieje?

15 Lut 2009, 17:13

Witam. Ostatnio miałem stłuczke, za wymuszenie pierwszeństwa dostałem 500zł, 6punktów i odebrali mi dowód rejestracyjny (hooye :x ) Chciałem to sprawdzić osobiście czy zostałem słusznie tak wysoko (no bo bez przesady...) ukarany.
No i nigdzie nie moge znaleźć taryfikatora na obecny rok! Wiem że sie zmienił, bo jeszcze w zeszłym roku dostałbym 300zł pech. Jakby ktoś go znalazł byłbym wdzięczny za wklejenie poniżej, albo uświadomił mnie że to jest wielka tajemnica bo w tym kraju wszystko jest możliwe :x
:arrow:
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska

15 Lut 2009, 17:27

W zeszłym roku było od 200 do 500zł w zależności od rodzaju kolizji...
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Lut 2009, 18:24

moj był rodzaju "DUP! O! Ja sromole!" :x Ale tak czy owak temat na temat zeszłorocznych taryfikatorów pewnie istnieje, mnie obchodzi 2009 :arrow:
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

16 Lut 2009, 16:39

no i wychodzi na to że nie istnieje :!: Co o tym sądzicie, bo moim zdaniem to jest oszukiwanie ludzi. Nie rozumiem tego, każdy powinien być świadomy ile za co może zapłacić, chociażby dla tego żeby odechciało mu się tego robić :arrow:
Toniaczos
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Lut 2009, 18:19

Oczywiście,że istnieje - taryfikator mandatów nie jest określony czasowo np. na dany rok.Obowiązuje cały czas od daty jego wejścia w życie.Jedynie są robione do niego zmiany.Z całą pewnością,aktualny taryfikator mandaów znajdziesz na stronie policji.
Na naszym forum w najbliższym czasie również będzie on dostępny i uaktualniany.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000