Tata Safari - Co to za silnik

08 Wrz 2015, 07:01

Cześć,
na innym forum napisałem taki sam post, ale po napisaniu pomyślałem, że lepszym miejscem będzie forum 4x4, więc liczę, że poważnie mnie potraktujecie i nie sjedziecia za powtarzanie tematum
Do rzeczy. Zastanawiam się nad wyżej wymienionym autem. Model sprzed 2006 w dieslu. Silnik wygląda tak:
[zdjęcie wygasło]
Sprzedawca twierdzi, że to Renault, ale jakoś nie mogę znaleźć podobnego zdjęcia szukając w silnikach PSA. Jak to jest?
Mam też pytanie co do siedzeń w bagażniku, czy przejdzie u nas rejestracja na 7 osób? Kolejna sprawa to pogłoski, że auto jest zrobione na bazie Nissana Terrano. Prawda, czy fałsz?
Z góry dzięki ;)
maloszybki
Obserwowany

Auto: BMW E30

08 Wrz 2015, 09:34

Z tego co ja wiem, to to auto było produkowane tylko z jednym silnikiem - 2,2l/140KM z common rail. Silnik jest zaprojektowany przez firmę TATA i Mercedesa.
Ktoś napisał ci, że to Renault - niestety nie. Tata Safari jest podobny do Nissana Terrano II generacji. Natomiast z przodu podobny jest do Toyoty Land Cruiser,
Niestety, autko to nie cieszy się popularnością, a właściciele są zawiedzeni.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Wrz 2015, 10:03

Piszesz o modelu z 2006-go roku. Mi chodzi o poprzednika, model który nie był sprzedawany w Polsce, na zwykłej pompie rotacyjnej. Dokładnie taki silnik jak na zdjęciu.
maloszybki
Obserwowany

Auto: BMW E30
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...