TATA XENON ?!

05 Sie 2009, 03:37

Co sądzicie o tym autku? silnik dizelek 2.2 140koni pali mało. Wygląd przyznam b.d a na dodatek za 45tysięcy brutto wersja lepiej wyposażona a za 55. już z 4x4 dwu kabinowa. Poważnie sie zastanawiam nad tym samochodem. Nazwa odstrasza ale może okaże sie prostym trwałym autem tanim w eksploatacji i niezawodnym?
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

05 Sie 2009, 09:59

Mi się podoba. Oglądałem prezentacje o nim i czytałem artykuły, wygląda fajnie, ma dobre parametry. Ciężko określić jak będzie z trwałością, jakość wykończenia nie jest na pewno na wysokim poziomie - ale i nie powinna być za te pieniądze, nie jest to jednak równoznaczne z tym że po roku samochód się rozsypie. Może jeździć dłużej niż np. Range Rover, tylko że pewnie będzie skrzypiał w środku, fotele się poprzecierają, plastiki powyłamują - co nie przekreśla go jako samochodu terenowego. Moim zdaniem jak najbardziej godny zakupu w tych pieniądzach.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Sie 2009, 15:11

kup se poloneza
pawleryb
Nowicjusz

05 Sie 2009, 19:57

qki007 napisał(a):Mi się podoba. Oglądałem prezentacje o nim i czytałem artykuły, wygląda fajnie, ma dobre parametry. Ciężko określić jak będzie z trwałością, jakość wykończenia nie jest na pewno na wysokim poziomie - ale i nie powinna być za te pieniądze, nie jest to jednak równoznaczne z tym że po roku samochód się rozsypie. Może jeździć dłużej niż np. Range Rover, tylko że pewnie będzie skrzypiał w środku, fotele się poprzecierają, plastiki powyłamują - co nie przekreśla go jako samochodu terenowego. Moim zdaniem jak najbardziej godny zakupu w tych pieniądzach.

No niby tak, ale TATA . ? Czy to byłby na pewno rozsądny zakup . ?

Nie lepiej coś sprawdzonego jak GMC, Jeep, Toyota, Ford, Land czy tak wspomniałeś Range Rover i poprsotu poczekać jak trafi się jakiś po okazyjnej cenie . ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

05 Sie 2009, 21:23

Austin_Boy napisał(a):
qki007 napisał(a):Mi się podoba. Oglądałem prezentacje o nim i czytałem artykuły, wygląda fajnie, ma dobre parametry. Ciężko określić jak będzie z trwałością, jakość wykończenia nie jest na pewno na wysokim poziomie - ale i nie powinna być za te pieniądze, nie jest to jednak równoznaczne z tym że po roku samochód się rozsypie. Może jeździć dłużej niż np. Range Rover, tylko że pewnie będzie skrzypiał w środku, fotele się poprzecierają, plastiki powyłamują - co nie przekreśla go jako samochodu terenowego. Moim zdaniem jak najbardziej godny zakupu w tych pieniądzach.

No niby tak, ale TATA . ? Czy to byłby na pewno rozsądny zakup . ?

Nie lepiej coś sprawdzonego jak GMC, Jeep, Toyota, Ford, Land czy tak wspomniałeś Range Rover i poprsotu poczekać jak trafi się jakiś po okazyjnej cenie . ;D

Tak samo większość powie... no tak ale Alfa?? Awaryjna, włoska i w ogóle blee...

Kto nie zna, ten nie wie.. a TATY (oprócz swojego) nie znamy..

Po 4-5latach ktoś się wypowie jak będzie użytkował ten samochód.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

06 Sie 2009, 00:00

Alfa Romeo to bardzo dobra, włoska marka, która wcale nie jest awaryjna . . .

Wiem cośtam na temat indyjskiej marki TATA MOTORS ale kiedy zaprezentowano niemiłosiernie brzydką [ ochydną ! ] choć bardzo tanią Tate Nano postanowiłem nawet nie myśleć o tej marce i moje zdanie o niej, jest takie jak przeczytałeś, wyraziłem swoją opinię, nie polecam jej, ale ktoś inny stwierdzi OKEY dlatego nie bulwersuj się tak, osobiście nie polecam Ci Taty Xenon . qki007 samochód nawet fajny ale nie za takie pieniądze, tu się z Toba w 100 % zgodzę . ;D

Nie wiem kto chciałby jeździć czymś takim . ? Choć znalazło by się pare osób . ;P

POZDRAWIAM . !
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...

06 Sie 2009, 01:22

Austin_Boy napisał(a):Alfa Romeo to bardzo dobra, włoska marka, która wcale nie jest awaryjna . . .

Wiem cośtam na temat indyjskiej marki TATA MOTORS ale kiedy zaprezentowano niemiłosiernie brzydką [ ochydną ! ] choć bardzo tanią Tate Nano postanowiłem nawet nie myśleć o tej marce i moje zdanie o niej, jest takie jak przeczytałeś, wyraziłem swoją opinię, nie polecam jej, ale ktoś inny stwierdzi OKEY dlatego nie bulwersuj się tak, osobiście nie polecam Ci Taty Xenon . qki007 samochód nawet fajny ale nie za takie pieniądze, tu się z Toba w 100 % zgodzę . ;D

Nie wiem kto chciałby jeździć czymś takim . ? Choć znalazło by się pare osób . ;P

POZDRAWIAM . !

To co podałeś to paskudztwo ale ta "terenówka" wydaje się ok.

55k zł za full wypas to dobra cena jak za NOWY samochód, wiadomo że jedni wolą sprowadzić, czy kupić na miejscu używkę choćby 2-3 letnią "markową" jakąś.. ale jak ktoś chce mieć nowy samochód to to nie jest zła oferta.

Sie nie bulwersuje ;), tylko nie lubię stereotypów, a w tym przypadku nowości - nie trzeba się bać póki jakiś użytkownik po paru latach, nie powie stanowczego NIE.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

06 Sie 2009, 13:25

qki007 napisał(a):Sie nie bulwersuje ;), tylko nie lubię stereotypów, a w tym przypadku nowości - nie trzeba się bać póki jakiś użytkownik po paru latach, nie powie stanowczego NIE.

To nie był żaden stereotyp, też ich nie lubię . W porównaniu XENON do NANO to ideał samochodu ;] tu masz rację , chodzi o to że nie kupiłbym takiego autka bo bałbym się, ze sie rozsypie, ale jest to tylko moje opinia a nie mój sterotyp . Jeśli się podoba Tobie [ to jest przecież najwazniejsze ] mi też nawet troszkę ;D , bo przypomina Nissana Navare i troszkę Forda F150 Pickup Truck'a . Jednak jak się trochę potargujesz moze to być udanu zakup .

Kiedy będę miał okazję jeździc jakąś TATĄ to dopiero wtedy porozmawiamy na ten temat, bo teraz rzeczywiście nie miałem z Tym autem żadnej styczności i na starcie trochę głupio przekreślac od razu to autko .
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Sie 2009, 02:46

Moim zdaniem xenon jest bardzo ładnym samochodem. Tak właśnie powinien wyglądać picup według moich wyobrażeń tylko oczywiście jakby dali droższe materiały, troche więcej terenowych dodatków to byłby idealny. Teraz jedyne co kusi to cena. Jeśli sie przejedziesz to daj koniecznie znać!! Ciekawy jestem czy dla dobrego kierowcy te auto spełni oczekiwania i nie będzie uciążliwe w prowadzeniu.
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

11 Sie 2009, 08:41

Ahoj!
W Łomiankach NISCAR ma XENONa (długa kabina) do jazd próbnych. Na mnie zrobił pozytywne wrażenie.
Borys
Borys68

04 Sie 2020, 15:05

mam parę lat xenona naprawiam sam co trzeba problemy z oryginalnymi częściami są jak ch...a ale Polak potrafi. sporo jest częći na rynku do innych marek i tak się składa że też pasują np. panewki z peugota klocki z mercedesa wtryski , paski i wszystkie inne pierdoły jak czujniki przekaźniki itp. jest tego multum i działa. . auto sobie bardzo chwalę za jakoś łatwy w obsłudze tani w exploatacji dosyć mocna jednostka i ekonomiczna sam siłnik zbudowany w oparciu podzespołów typu Siemens mercedes peugot citroen itd... za to nie ma ani jednej chińskiej części jak to bywa w znanych prestiżowych markach. ..

jeśli ktoś ma problemy z tata xenon bądź silnikiem 2.2 dicor

chętnie pomogę
mrkbula
Obserwowany

03 Kwi 2024, 19:28

Czy kolega Jest jeszcze na grupie. Mam problem z częściami do tata Xenon. Konkretnie przegub na cito potrzebuje. Od czego pasują części ?
OlsztynXenon
Obserwowany