Telefon do sprzedawcy o co pytać ?

28 Gru 2010, 10:54

Witam napaliłem się ostatnio na używaną Opla Vectre A 2.0i 115KM 1993.Mój stary też ma taka z tym że nie chce mi dawać jezdzić,powiedział żebym sobie kupił samochód.A jestem wielkim fanem opla vectry a,ale do rzeczy znalazłem takowy samochód w necie i już miałem jechać gdyby nie jeden szczegół mianowicie oddalenie kutna od Dabrowy górniczej (ok 250km) Szkoda mi benzyny,a moze sie to auto okazac zwyklym złomem.I tu pytanie do was jeżeli dzwonimy do sprzedajacego to o co pytac głównie za nim pojedziemy obejrzeć auto?
Dodam jeszcze że to bedzie moje pierwsze kupno auta.

Za porady dziekuje ślicznie
PoZdrO
kamilo3773
Początkujący

Miejscowość: Kłodawa
Prawo jazdy: 05 05 2011
Auto: VW Polo 86c2f =D

08 Sty 2011, 10:53

Generalnie to rozmowa przez telefon i tak nie ma sensu. Przyjeżdżasz na miejsce i wychodzi jeszcze 100 inncyh rzeczy/usterek o których sprzedawca zapomniał powiedzieć. Także musisz liczyć się z tym, że zrobisz 500km, stracisz pieniądze na drogę a na dodatek stracisz multum nerwów.
Ale generalnie pytasz o historię auta, właścicieli, naprawy itd.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

08 Sty 2011, 11:42

Popytaj na forum może znajdzie się jakaś dobra dusza z Dąbrowy Górniczej która mogła by kuknąć na ten samochód i dać znać czy warto się nim interesować.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...