Tenzi, K2, ADBL czy może coś innego

11 Kwi 2021, 11:01

Od ponad tygodnia jestem w posiadaniu nowego auta. Auto 4 letnie. Jako, że nie zabardzo można myć samochód pod blokiem to będę myć go na myjni bezdotykowej a potem ręcznie poprawiał i polerował. W oko wpadły mi produkty od Tenzi. Szeroki wybór produktów w rozsądnych cenach ale co z jakością? Jest jeszcze K2 w podobnych cenach i Adbl ale tu już trochę drożej ale czy droższe oznacza lepsze? Warto dopłacać? To co będę potrzebował.

- mycie felg z efektem krwawej felgi
- wosk na mokro
- coś do mycia auta na sucho kiedy nie ma dostępu do myjni np. Super połysk od Tenzi
- mycie wnętrza
- czyszczenie i pielęgnacja jasnej skóry
- wosk (korzystał ktoś z ceramix wax od tenzi?) Cena dobra ale może dopłacić za coś lepszego?

Fajnie by było jak by wszystkie produkty pochodziły od jednego producenta. Dzięki.
ploski89
Nowicjusz

11 Kwi 2021, 11:10

ploski89 napisał(a):W oko wpadły mi produkty od Tenzi.
Często stosuję różne produkty od tej firmy i jeżeli chodzi o jakość do ceny to uważam że są ok. One mi bardziej podchodzą niż K2.
ploski89 napisał(a):Fajnie by było jak by wszystkie produkty pochodziły od jednego producenta.
To nie zawsze się sprawdza i warto tu czytać opinie danego konkretnego produktu przed kupnem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Kwi 2021, 11:23

A korzystałeś może z wosków od Tenzi bo to mnie najbardziej zastanawia. Cena atrakcyjna ale czy warto.
ploski89
Nowicjusz

03 Wrz 2021, 12:20

Cena do jakości jest tu dobra więc możesz spokojnie pokusić się na wykorzystanie i sprawdzenie czy będzie ci pasował wosk od nich. Ja stosowałem taki w płynie na bazie wosku do lakieru i sprawdzał się.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...