Terenówka do 40 tys. zł

20 Mar 2008, 13:34

Mam problem i oczekuję pomocy od was. Poszukuję samochodu terenowego/suv do 40 tys.zł najlepiej po 2002 roku żeby był rodzinny miał duży bagażnik i żeby był (najlepiej) diesel. Autko ma służyc do jazdy do pracy i czasem w lekki teren.
Diablos
Początkujący

Miejscowość: Jaroszowa

20 Mar 2008, 20:17

Proponuję na początek w serwisie ogłoszeniowym (np otomoto.pl) zaznaczyć wymagane przez siebie kwestie - 4x4, klima, diesel, rocznik itp. Wybierz autka, które Ci się podobają i wtedy zapytaj.
Bez powyższego mielibyśmy straaasznie dużo pisania. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

20 Mar 2008, 21:42

Przypadł mi do gustu jeep cherokee 2.5 crdi, mitsubishi outlander, suzuki grand vitara. Co sądzicie na temat tych samochodów:?: :?: :?:
Diablos
Początkujący

20 Mar 2008, 21:55

Suzuki i Mitsu są zgrabne, niestety niezbyt duże w środku. Jeep zdaje się najrozsądniejszy dla Twoich wymagań z tej trójki.
Zastanów się również nad Toyotą Land Cruiser, Mitsu Pajero i Oplem Fronterą.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Mar 2008, 22:18

Toyota nie za bardzo mi się podoba. Opel słyszałem, że ma problemy z blachą, że strasznie koroduje, a tak to nawet, nawet. Pajero mi się podoba lecz wersja sport. A co powiecie na temat nissana x-traila, kii sorento i hondzie cr-v :?:
Diablos
Początkujący

20 Mar 2008, 22:25

Te ostatnie trzy to rasowe SUV-y.
Osobiście kupiłbym Sorento. Niedoceniane, niepozorne, pojemne, z dobrym silnikiem, wytrzymałe autko. Polecam.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Pajero Dakar
    Mitsubishi Pajero 2012 DAKAR otrzymał turbodoładowaną, 200-konną jednostkę napędową o pojemności 3,2 litra, spełniającą normy EURO5 z zamkniętym filtrem cząstek stałych DPF w standardzie. Dzięki zmodernizowanej jednostce ...

20 Mar 2008, 22:29

A co powiesz na temat pozostałych dwóch :?:
Diablos
Początkujący

20 Mar 2008, 22:42

X-Trail jest mały, a CRV do 40 tysi w dieslu nie dostaniesz. Ale jeśli odpowiadałaby Ci benzyna to z CRV będziesz zadowolony. Autko jest duże, pojemne, dobrze wykończone, solidne.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Mar 2008, 22:55

Bardzo dziękuje za pomoc lecz mam jeszcze jedno pytanko czy to prawda co mówią o fronterze, że koroduje :?: :?:
Diablos
Początkujący

20 Mar 2008, 23:16

Każde auto koroduje. Wystarczy dbać, konserwować, a ubytki uzupełniać i będzie ok. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Mar 2008, 22:57

Sorento jest niedopracowana kopia volva XC 90 i przez to niedopracowanie jest bardzo niebezpieczne podczas wypadku ( np. miażdży kolana)
astro007
Aktywny

23 Mar 2008, 11:55

A co powiecie na temat nissana patrola2.8 lub mitsubishi pajero sport2.5 diesel lub 3.0 benzynka z gazem :?: :?: :?:
Diablos
Początkujący

25 Mar 2008, 09:06

Diablos napisał(a):A co powiecie na temat nissana patrola2.8 lub mitsubishi pajero sport2.5 diesel lub 3.0 benzynka z gazem :?: :?: :?:

Silniki Nissana RD28/RD28T mają "wybuchową" sławę...
2.5litrowy diesel jest troszkę słabawy, jak na duże Pajero...
Z tych trzech sugerowałbym 3.0V6... Jednak te silniki wymagają DOBREJ (nietaniej!) instalacji gazowej...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

28 Mar 2008, 13:56

ja obecnie mam Frontere B Sport 2,2 LPG (2000r), autko bardzo ciekawe, ale tak jak już wspomniano OPEL = KOROZJA, zjada ją dość szybko. Jeżeli chodzi o jazde super. Mieszkam na wsi, dojeżdzam do pracy 4 razy w miesiącu po 200 km, autko nieźle się sprawuje (ale szukam już następnego, choć o tym złego słowa nie mogę powiedzieć).
Wcześniej miałem też Frontere ale starszą A Sport z 1994 (z 2,0 LPG). Samochód lepiej raził sobie z wyjazdów z kolein, ale za to silnik mułowatu. Szybko się nie dało...
nowy186
Nowicjusz

Miejscowość: z kątowni

29 Mar 2008, 17:11

Witam;]

Oto kilka propozycji:

Hyundai Terracan
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Toyota RAV-4

Nissan Terrano II