TERRANO II,PODCZAS WOLNEJ JAZDY DO TYŁU JAKIEŚ ODGŁOSY ?

09 Maj 2010, 21:30

WITAM,PROSZĘ O PODPOWIEDŹ W TERRANO II uwaga :!: PODCZAS JAZDY DO TYŁU PO ŁUKU NA ASFALCIE Z BARDZO MAŁĄ PRĘDKOŚCIĄ SŁYCHAĆ DZIWNY ODGŁOS DOBIEGAJĄCY Z TYLNEGO KOŁA/ TEGO WYKONUJĄCEGO DŁUŻSZĄ DROGĘ PO WIĘKSZYM ŁUKU/ PRZYPOMINAJĄCY METALICZNY ODGŁOS DZIAŁAJĄCYCH ZAPADEK,PODCZAS JAZDY DO TYLU W LINII PROSTEJ JAK I PODCZAS JAZDY DO PRZODU NIC NIE SLYCHAĆ WSZYSTKO JEST OK :shock: :!:CZEKAM NA JAKIEŚ PROPOZYCJE I PODPOWIEDZI :wink:
kuba73
Nowicjusz

Miejscowość: siedlce

09 Maj 2010, 22:55

LSD działa :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

10 Maj 2010, 12:19

sprawdzałem lsd i wychodzi na to że działa :smile: spróbuje teraz zajrzeć i szczęki hamulcowe obejrzeć,czekam na jakąś podpowiedź z góry dzięki
kuba73
Nowicjusz

10 Maj 2010, 13:05

no przecież mówie że działa i odgłosy wydaje :mrgreen:
na 90%, ale równie dobrze może się dyfer sypać ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

11 Cze 2010, 15:52

witam chciałbym prosić o porade czy mam w tej sytuacji rozglądzać się za drugim tylnym mostem :?: czy da się jakoś uratować mój stary most/dyfer/,trzeba go rozkręcać coś regenerować,wymieniać,smarować ? czy nie ma takej możliwości i zostaje wymiana całego mostu? chetnie usłysze jakieś podpowiedzi :grin: w razie wymiany czy muszę szukać mostu od wersji benzynowej /taki mam silnik w terrano/ czy może być do diesla?
kuba73
Nowicjusz

11 Cze 2010, 16:55

trzeba rzkręcić i zobaczyc co tam jest inaczej to wróżenie z fusów :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat Tipo - kompaktowy sedan
    Fiat TIPO to całkowicie nowy, czterodrzwiowy samochód, stworzony od samego początku jako trójbryłowy sedan, zgodnie z koncepcją "Born to be Sedan ", co pozwoliło wydobyć zrównoważone kształty włoskiego ...

12 Cze 2010, 06:20

może być od benzyny i od diesla pod jednym warunkiem... musi mieć te same przełożenia :mrgreen:
Niech moc i moment obrotowy będą z Wami
croochy
Początkujący

Miejscowość: Lublin/Cyców

12 Cze 2010, 16:52

:razz: jak mam ustalić jakie mam przełożenie w swoim moście i co pewnie bedzie trudniejsze w rozebranym moście /gdzieś na gieldzie ,szrocie,allegro / który chciałbym kupić :lol:
kuba73
Nowicjusz

14 Cze 2010, 01:24

kręcisz kołem i liczysz obreoty wału wynik będziesz miał ;)
jak masz możliwość rozkręcenia to łatwiej bo liczysz żeby na ataku i talerzu nie nie ma możliwości pomyłki
pocieszny
Forumowicz VIP

09 Lip 2010, 10:44

witam ponownie,mam kolejne pytanie dotyczące hałasowania tylnego mostu,most został rozebrany i jak się okazało luz powstał w elemencie/ kształ połowy tulejki wysokość ok. 3 cm/ który jest odpowiedzialny za utrzymanie tarczek w obudowie są cztery sztuki po dwie na każdą grupę tarczek wszystkie są popękane i zmęczone, czy gdzieś można dokupić tylko ten element ewentualne zregenerować? chętnie poznam jakiś inny sposób utrzymania tarczek w obudowie tak żęby się nie ruszały/zaspawanie? dodam że pozostałe elementy koszyczka są w stanie bardzo dobrym
kuba73
Nowicjusz

09 Lip 2010, 11:03

tarczki do LSD są w chorej cenie :sad:
poszukaj używki w dobrym stanie lub wywal w cholere :mrgreen:
cena LSD w aso jest niewiele mniejsza niż 100% mechanicznej blokady ARBa :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP